Kafa Šolja Šoljica kafe
Shutterstock
Kafa Šolja Šoljica kafe

Shutterstock

Kafa, Foto: Shutterstock

1. Šta ako se radi o kafi s mlekom?

Ako je dobro zatvoreno i ostavljeno u frižider, mleko može da bude dobro i nedelju dana nakon isteka roka, ali ako ga ostavite u kafi u toploj prostoriji više od nekoliko sati – skuvajte sebi novu kafu!

2. Menja li se ukus kafe?

Baš kao što zrna kave ostaju sveža otprilike dve nedelje, tako i skuvana kafa može da promeni ukus nakon 30-ak minuta, a nakon toga imate otprilike četiri sata vremena pre nego što se ulja iz kafe "pokvare", prenosi yahoo.com, što će rezultirati lošim ukusom napitka.

3. Hoće li mikrotalasna uništiti bakterije iz kafe

Mikrotalasna će ubiti bakterije, ali s obzirom da zagreva sadržaj spolja ka unutra, vrlo verovatno će nekoliko "paketića" bakterija ipak ostati, pa ne bi trebalo da se oslanjate na ovu tehniku.

4. Kvari li se voda u kojoj je kuvana kafa?

Voda upija ukuse iz okoline i samim tim oni se menjaju, ali čak i ako se ne čuva poklopljena u frižideru, čaša vode se može popiti i nakon nekoliko dana.

5. Je li sigurno piti kafu "staru" nekoliko sati?

Crna kafa je sigurna za piće, mada verovatno neće imati jednako dobar ukus. Ako ste u nju stavili mleko, bolja je ideja da sebi skuvate novu šoljicu, ali ako ste odlučni onda bi bilo najbolje kafu prethodno zagrejati u mikrotalasnoj.

Tagovi

Komentari (2)

Драагооољуб

13.08.2018 09:58

Кафа, каже прим. др. Петар Боровић: НИЈЕ ЗА ЉУДСЈУ УПОТРЕБУ! Кафа је биљка која затрује земљу отпалим плодовима и лишћем и на том земљишту дуги низ година ништа не маоже да расте! Универзитет у Колумбији: Оштећења на човековом телу настају када човек у себе унесе више од 20mg кофеина. Једна шоља кафе има 80-120mg. Нес кафа 145mg, боца Кока-коле 320-720mg. Једна шољица кафе у телу остаје 72часа - 3 дана!! Кофеин појачава деиство отрова - Никотина! Кофеин се зато ставља у мишомор.

Rus

13.08.2018 21:34

Bravo Dragoooljube. Potpuno se slazem!