plaža, devojke, more
Shutterstock
plaža, devojke, more

Shutterstock

plaža, devojke, more, Foto: Shutterstock

 

Ako ste otvorili ovaj članak verovatno niste u onih 10 % srećnica koje nemaju problem sa celulitom ili ste samo radoznali... Tako je, čak 90 posto žena ima u većoj ili manjoj meri celulit.

Nije dovoljno da pazite na kilažu, čak je ishrana samo donekle zaslužna za smanjivanje ove moderne „bolesti“, a i redovno vežbanje ne garantuje potpuni nestanak čuvene „pomorandžine kore“.

Svi mi imamo drugarice koje se žale da im je problem da se skinu zbog celulita, ali ne razmišljaju o njemu kada unose velike količine slatkiša.
Nekima od nas nije problem što nismo fizički savršene, i da pokažemo to malo neravne kože na telu, ali budimo iskrene, nijedna od nas ne bi odbila da ga se ipak reši, ako može, zar ne?


Uvek možete da kažete da ako fudbalere nije sramota da se skinu i istrče na teren iako ne znaju da igraju fudbal, što bi vas bilo sramota... I istina je da uopšte ne mora da vas bude.

Ako ste zadovoljni sa svojim telom, ne morate da čitate dalje. Ali ako niste, kao i većina nas, trebalo bi da znate da svaki problem kreće od uzorka, a celulit ćemo, uz sve simpatije prema našem ženskom telu, ovde gledati kao na problem. Uzroci nastanka i razvoja celulita su različiti:

  • -genetika
  • -nekvalitetan način života
  • -nedovoljan unos vode
  • -previše slatkiša
  • -masna hrana
  • -gazirana pića
  • -stres


Kako se najčešće borimo sa celulitom i zašto to nema efekta?

 


Najčešća greška žena je što misle da će dijetom da se reše i celulita. To uopšte nije tačno, jer je celulit uzrokovan i genetikom, načinom na koji se kod vas raspoređuju masne naslage i godinama. Čak i mršave žene i fizički fit žene imaju celulit.

Celulit

Profimedia.rs

Celulit, Foto: Profimedia.rs

 

Nije svaki celulit isti

Da biste krenuli u borbu protiv istog prvo i osnovno je da odredite tip celulita koji Vas sprečava da komotno izađete na plažu. Možete to možda da uradite i sami, na osnovu prethodnog ličnog iskustva i interneta, ali naše iskustvo pokazuje da uvek treba pitati stručnjaka. To nekad ne mora ni da košta, jer neki saloni daju i besplatne savete.



Šta kada odredite tip celulita?

 

Kada znate protiv čega se borite, lakše je da savladate protivnika. Naravno, prvo što će vam svaki stručnjak savetovati je da se rešiti svih uzroka kojih možete. Znamo da celulit zna da bude uporan, ali baš zato, takvi morate da budete i vi.

Budite istrajni, ali svakako nemojte da dozvolite da vam kao većini celulit pravi neprijatnost na moru, ili na nekom drugom mestu. Ili ga skinite ili ga ignorišite… na moru ste zbog uživanja ne razmišljajte o njemu.

Komentari (1)

mara

06.07.2018 17:37

E izem ti članak, svašta napisaste NIŠTA NE REKOSTE!