loš dah neprijatan zadah
Profimedia
Prdež prdenje smrad

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Izgleda da suzdržavanje od puštanja gasova može da ima baš grozne posledice! Naime, istraživači tvrde da bi ti gasovi (sa sve neprijatnim mirisom) mogli da izađu na usta!

PROČITAJTE JOŠ:

 

Naime, kako objašnjavaju, puštanje gasova je normalna i prirodna potreba organizma, a svako ko se od toga suzdržava čini sebi veliku štetu.

"Ljudsko telo proizvede oko pola litre gasa svakodnevno i normalno je da pustite goluba i do 15 puta na dan", objašnjavaju naučnici i dodaju zašto je štetno držati to u sebi.

"Ukoliko zadržavate gasove moguće je da oni, kako da kažemo, promene pravac i izađu na nekim sasvim neočekivanim mestima", objašnjavaju.

Kler Kolins, profesorka i nutricionista na Univerzitetu u Njukaslu, savetuje sve da ne ometaju fiziološke potrebe organizma.

"Sledeći put kada osetite da vas stomak zavija i da treba da ispustite gasove bolje se pomerite negde gde ćete imati više privatnosti i uradite to. Bolje tako, nego da držite to u sebi. Ovo je najbolje za vaše zdravlje i digestivni trakt. Gomilanje gasove može dovesti do bolova u trbuhu, a gasovi takođe mogu da budu resorbovani i da vam izađu na usta, kroz dah", tvrdi Kolinsova.