Ravan stomak
shutterstock
Ravan stomak

shutterstock

Ravan stomak, Foto: shutterstock

 

Nagomilava se ukoliko unosite više kalorija nego što ih trošite, pa je glavni razlog zašto se ono stvara - prejedanje i neaktivnost.

Kako biste ga se rešili, bavite se aerobikom, hodajte, trčite ili plivajte minimum 30 minuta svakog dana. Prestanite da unosite veštački šećer, zaboravite na slatka pića i hranu koja vam prividno daje osećaj sitosti.

 Salo u donjem delu abdomena

Uzrokuju ga stres, anksioznost i depresija. Hormon stresa kortizol se akumulira u stomaku, zato izbegavajte stresne situacije i pronađite način da se relaksirate.


Salo u donjem delu tela

Može da nastane kao rezultat povećanog unosa glutena u ishrani, pa se savetuju namirnice bez glutena. Kao vežba dobro će vam doći penjanje uz stepenice, koje najbolje sagoreva salo sa butina i efikasno zateže mišiće na nogama. Takođe, svi oni koji imaju salo u donjem delu tela ne bi trebalo da preskaču doručak, jer njime aktiviraju metabolizam odmah posle ustajanja i sprečavaju osećaj gladi kasnije u toku dana i uveče.

Otečen stomak

Veliki unos alkohola može da dovede do povećanog stomaka, pa zato smanjite broj čašica ako već želite da imate ravan stomak. Takođe, dnevni unos ishrane podelite na više obroka i tako ćete najbolje ubrzati metabolizam.

Salo na donjem delu tela uključujući i noge

Ovaj problem imaju žene koje imaju probleme sa venama, ali i trudnice, kod kojih dolazi i do oticanja nogu. Oticanje se sprečava smanjenim unosom soli koja izaziva zadržavanje tečnosti u organizmu.

Izbegavajte sedenje duže od pola sata dnevno, a u slobodno vreme se savetuje ležanje sa malo podignutim nogama. Tako ćete sprečiti nagomilavanje tečnosti u nogama.