Meso prodavnica
Alo!/Rajko Ristić

 

 

Meso prodavnica

Alo!/Rajko Ristić

Meso prodavnica, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Ono što se često desi prilikom kupovine mesa jeste da lepa crvena boja može da vas zavara. Naravno, prvo što treba jeste da proverimo datum i rok.

Ako je meso svetlocrvene boje ne mora da znači da je sveže, niti ako je tamnije da je pokvareno. U ovom slučaju morate se uzdati u miris.

Miris je jako dobar pokazatelj o stanju mesa, ako ste osetili malu neprijatnost kada pomirišete meso to znači da nije u redu.

Pažnju treba da obratite i na površinu mesa, ako je meso sluzavo onda znači da su bakterije već na površini i da su aktivne.

Pažljivo sa crvenim mesom

Profimedia

Pažljivo sa crvenim mesom, Foto: Profimedia

Ako kupujete upakovano meso onda obratite pažnju na sledeće:

- Obavezno pogledajte rok proizvodnje i ne kupujte meso kojem uskoro istiće rok;

- Proverite da ima tečnosti ispod mesa, jer ako je meso dugo stajalo onda će se tečnost pojaviti ispod;

- Ako ne vidite tečnost onda lagano pritisnite meso i ako ima tečnosti pojaviće se sa strane.

 

Tagovi

Komentari (3)

predlagac

22.07.2018 20:49

Samo se pitam: postoji li zdravstvena inspekcija u ovoj zemlji ili samo finansijska? Nekada je postojalo geslo: čovek je naše najveće bogatstvo a sada samo njegovo visočanstvo lova po svaku cenu.Zamislite nekog hirurga koji se bavi najsloženijim zahvatima pa mora da razmišlja da li je šnicla puna tečnosti, da li su se nahvatale ljigave bakterije po površini, da li će se otrovati ako pojede komad mesa iz marketa? Pa da, pomoćnik ministra za poljoprivredu je čitač vodomera, baš kompetentna ličnost

maxi

23.07.2018 05:44

A kako da pipam i mirisem meso u prodavnici? To je nemoguce. Niti bi dozvolili, niti je normalno da ga svi pipamo i mirisemo.....Glupost od teksta

Rona

23.07.2018 13:00

Sve su urusili i niko ne odgovara za to...imovinu konfiskovati i vratiti narodu a lopove u rad u rudnik i to dozivotno.