Seks, strast, par, ljubav
Shutterstock, ilustracija
Seks, strast, par, ljubav

Shutterstock, ilustracija

Seks, Foto: Shutterstock, ilustracija

Britanska studija sugeriše da se emotivno inteligentne žene mogu pohvaliti boljim seksualnim životom.

Studija, koja je obuhvatila više od 2.000 žena, pokazala je da žene sa većom emotivnom inteligencijom imaju veliki broj orgazama. I zanimljivo: ova proporcionalnost se odnosi i na seksualne odnose među parovima i u solo zadovoljstvima (to jest, masturbaciji).

Koje su emotivno inteligentne žene i zašto je to tako?

Istraživači su uvereni da emotivno inteligentne žene znaju da slušaju svoje emocije, kao i osećanja drugih ljudi. Profesor Tim Spektor, šef istraživačke studije rekao je:

"Dugo vremena znamo da emotivna inteligencija donosi mnogo koristi životu pojedinaca, a naše istraživanje pokazuje da to utiče i na naše zadovoljstvo u spavaćoj sobi. Verujem da su rezultati studije od velike pomoći terapeutima koji pokušavaju da pomognu ženama da poboljšaju kvalitet njihovog seksualnog života."

"Verujemo da emotivna inteligencija ima direktan uticaj na kvalitet seksualnog života žena, jer je povezana sa sposobnošću verbalizacije seksualnih želja i očekivanja od partnera", dodala je vođa studije Andrea Bari.

Ona je takođe dodala da sumnjaju da postoji snažna povezanost između seksa i upotrebe mašte i osećanja kontrole tokom seksualnog odnosa. Za sve žene koje imaju problema da dođu do vrhunca ovo su dobre vesti.

"Čini se da je emotivna inteligencija jedan od najvažnijih faktora koji može pomoći u prevazilaženju problema seksualnog zadovoljstva. Ako smo svesni naših osećanja, možemo otkriti problem i takođe komunicirati, u svakom slučaju ćemo rešiti naše probleme."

Seks ljubav strast krevet orgazam ljubav zavođenje

Shutterstock

Seks, Foto: Shutterstock