Seks
Shutterstock
Seks

Shutterstock

Seks, Foto: Shutterstock

Povrede tokom seksa poprilično su retka pojava, ali ipak znaju da se dogode i uglavnom su ozbiljne.

"Do povreda najčešće ne dolazi zbog toga kako, već gde vodite ljubav", kaže dr Debi Herbenik, autorka knjige Odlični u krevetu. Neka mesta i poze jednostavno su opasnije od drugih pa mogu uticati na rizik od povrede i dovesti čak i do "slomljenog penisa".

Ovo su četiri najopasnije seksualne poze, koje bi trebalo da izbegavate ili barem koristite sa dozom opreza:

1. Kuhinja

Muškarac stoji na prstima dok žena sedi na kuhinjskoj radnoj površini ispred njega. Ako muškarac promaši metu i nacilja previsoko ili prenisko, može udariti preponsku kost ili radnu površinu i zaraditi penilnu frakturu. Svaka pozicija u kojoj muškarac stoji na prstima može biti opasna.

2. Lopta za vežbanje

Seks na ovakvoj lopti može zaista da vas uzbudi, ali budite oprezni. Dr Herbenik naglašava da su prelomi penisa česti u bilo kojoj seks pozi u kojoj penis u potpunosti izlazi iz vagine i onda ulazi nazad.

3. Kaubojka s naginjanjem unazad

Muškarac leži na leđima, a žena sedi na njemu. Standardno. Ali problem nastaje kada se žena, umesto da se nagne prema napred i drži ruke na muškarčevim grudima, naginje jako unazad. Penis se u ovakvim slučajevima pritiska može istegnuti, što vremenom može da dovede do Pejronijeve bolesti i savijenog penisa u erekciji. To može seks da učini nemogućim.

4. Stojeća misionarska poza

Muškarac u potpunosti drži ženu, naginje se unazad i savijanjem kolena ženu diže i spušta na svom penisu. Ovakve akrobatske poze mogu dovesti do problema sa leđima kod muškaraca, a uvek postoji i rizik gubitka ravnoteže i pada.

Tantrički seks

Shutterstock

seks, Foto: Shutterstock

Komentari (1)

Pera Detlic

09.07.2018 09:02

Ako muskarac ima analni sex sa zenom a ona prdne moze li da slomi penis... ajde prestanite da plasite narod nista nece da se slomi.