poljubac par ljubav
Profimedia
poljubac par ljubav

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

1. On je skroz OK, ja sam ta koja je previše izbirljiva

Umesto da se uveravate u to, slušajte što vam govori instinkt (obično vam govori da on nije za vas). Potražite muškarca kojem zaista odgovarate i koji će postupati s vama kako želite pa čak i ako ste stvarno zahtevni. Kada vam muškarac zaista odgovara, nećete se morati uveravati da je dobar ulov, nego ćete biti uzbuđeni svaki put kada se spremate naći s njim.

2. On je apsolutna suprotnost mog bivšeg! Na dobar način, naravno!

Nakon raskida s frajerom koji je npr. bio nezaposlen ili neprestano loše volje, sastanci sa zavisnikom o poslu ili dečkom koji je uvek dobre volje mogu biti pravo osveženje. Ali to ne znači da ste pronašli srodnu dušu. Vezanje za dečka koji je sušta suprotnost vašeg bivšeg odvraća vas od fokusiranja na celi paket stvari koje trebate da biste bili srećni. Novog dečka treba da procenite je li zaista dobar za vas prema njegovim vrlinama, a ne prema tuđim.

3. Imamo toliko toga zajedničkog, mora da nam je suđeno

Mnogi čudni parovi imaju hemiju, a mnogi savršeni parovi nemaju je uopšte. Ono što je važno, tvrde stručnjaci, je obostrana privlačnost, poštovanje i činjenica da vam je zabavno kada ste zajedno.

4. Postajem nervozna u njegovoj blizini jer mi se toliko sviđa

Nervoza srednjeg intenziteta je u redu, ali panika koja ne prestaje signalizira da vam je proradila savest. Ako vam muškarac odgovara, uglavnom ćete se u njegovoj blizini osećati opušteno. Pokušajte zato jednostavno biti svoji. Ako nakon nekoliko dana i dalje osećate napetost, to je znak da niste jedno za drugo.

5. Želimo različite stvari, ali smo oboje spremni na kompromis

Ako ste oboje zaista nespremni za vezivanje, nastavite se viđati, ali ove reči vode do prvoklasnog poricanja. Viđanje s nekim s kime vam nije dobro je garancija da nakon prekida nećete imati slomljeno srce. Pa prestanite forsirati ideju kompromisa ako žudite za boljim.