Seks ljubav strast krevet orgazam ljubav zavođenje
Shutterstock
Seks ljubav strast krevet orgazam ljubav zavođenje

Shutterstock

Seks ljubav strast krevet orgazam ljubav zavođenje, Foto: Shutterstock

Međutim i pored toga, intimno vreme sa voljenom osobom je takođe izvrsno za vaše fizičko zdravlje. Aktivnosti u krevetu ne samo da ubrzavaju puls i time dobro utiču na srce, već i ozbiljno skidaju kalorije! Ako vas mrzi da se znojite u teretani da biste se pripremili za leto, navalite na partnera i vrelim akcijama u postelji spržite kilograme.

Tuširanje 40 kcal/30 min

Neka tuširanje potraje najmanje pola sata, a to vreme iskoristite da jedno drugo s ljubavlju istrljate, u kombinaciji s puno maženja i poljubaca, tako ćete uzburkati strasti i istovremeno potrošiti nešto kalorija. Ukoliko vam je malo 40 kalorija za 30 minuta, onda ubacite vežbe. Svaki put kad krenete prema stopalima, čučnite, a kad se vraćate prema ramenima, opet ustanite. Tako ćete potrošiti i do 80 kalorija u pola sata.

Ljubljenje 68 kcal/60 min

Ljubljenje i te kako sagoreva masti. Još ako to činite strastveno i uključite i malo petinga, može se dogurati i do 90 kalorija po satu. Ako od ljubljenja hoćete da napravite odličan trening, ljubite se u neobičnim položajima! Neka vaš partner legne na leđa, a vi legnite na njega i oslanjajući se rukama o njegova prsa, ljubite ga istovremeno radeći sklekove: svaki put kada želite da ga/je poljubite, moraćete da uradite sklek. Tako možete potrošiti i 171 kaloriju za samo pola sata.

Skidanje osam kcal

Jedno italijansko istraživanje otkrilo je da samim svlačenjem odeće s nekoga možete potrošiti od osam do 10 kalorija. Još fascinantniji podatak je da pokušaj muškarca da ustima otkopča brusthalter troši čak 80 kalorija. Žene bi, s druge strane, mogle da potroše kalorije zavodljivim svlačenjem koje uključuje ples uz neku seksi muziku.

Vođenje ljubavi 144 kcal/30 min

Nema bolje gimnastike od seksa uz pomoć kojeg se za pola sata strasti može potrošiti i ona čokolada koju ste pojeli nakon večere. Ključ za seks koji troši puno kalorija jeste da bude što vatreniji i da što duže traje. Napominjemo da malo dahtanja i uzdisanja može povećati potrošnju za dodatnih 18 do 30 kalorija. Kalorije će se topiti još više ako budete menjali poze. Kada je žena na partneru, treba da se pomera gore-dole, kao da radi čučnjeve, što je izvrsna vežba za bedra i zadnjicu, a troši čak do 207 kalorija u pola sata.

Oralni seks 100 kcal/30min

Ako želite da povećate potrošnju kalorija, primenite sklekova za vreme izvedbe: dakle, kad se spustite u donji položaj skleka, izvodite oralnu stimulaciju, onda se podignite u gornji položaj da napravite malu izazovnu pauzu, pa nastavite u istom ritmu.

Ručni rad 100 kcal/60min

Zakuvajte malo stvar i potrošite dodatnih 50 kalorija po satu. Isprobajte vrlo spore pokrete i zauzmite položaj u kojem možete pomerati i celo svoje telo dok istovremeno radite rukama. Potrošnju kalorija povećaćete i trljanjem vašeg tela o njegovo/njeno ili menjanjem pritiska i dinamike pri radu rukama.

Predigra: 238 kcal/30min

Duga predigra, dugo strastveno ljubljenje dok ste još obučeni kao uvod u ono posle može doneti najintenzivniju potrošnju kalorija. Zašto? Zato što iščekivanje ubrzava rad srca, disanje postaje brže, a sve to dovodi do ubrzavanja metabolizma i veće potrošnje kalorija. Situaciju možete učiniti još boljom u smislu potrošnje kalorija tako da zagrejete sobu: što se više budete znojili, to ćete potrošiti više kalorija.