Devojka, lepota, oči
Profimedia.rs
Devojka, lepota, oči

Profimedia.rs

Devojka, lepota, oči, Foto: Profimedia.rs

Dugo se smatralo da su muškarci isključivo vizuelna bića, ali najnovije istraživanje, objavljeno u magazinu “Physiology & Behavior”, pokazalo je da je uticaj ženskog glasa na jači pol toliko snažan da izaziva ježenje kože i ubrzani rad srca.

Američki istraživači su takođe ustanovili da privlačnost ženskog glasa zavisi od toga u kojoj se fazi mesečnog ciklusa žena nalazi.

U čemu je zapravo, stvar? Hormonske promene za vreme ovulacije vrše uticaj na grkljan žene, čiji glas postaje niži i dublji, izazivajući nesvesno pozitivnu reakciju i muškaraca i žena.

Posle samo pet sekundi slušanja ženskog glasa u najplodnijim danima menstrualnog ciklusa žene, električna aktivnost na koži muškaraca porasla bi za čitavih 20 odsto, a srčani ritam ubrzao bi se za pet odsto.

Sposobnost da prepozna kada je žena najplodnija pružila bi muškarcu u evolutivnom smislu prednost po pitanju reproduktivne selekcije, a žene, s druge strane, mogu znanje o plodnom statusu druge žene (koja im predstavlja konkurenciju) preinačiti u svoju korist i steći prednost nad suparnicom.

Komentari (5)

Markoni

27.07.2018 13:10

Da nije vrcava guza?

Pera Detlic

27.07.2018 14:19

Lazu vas, ono dole kod zena im je glavni adut sto privlaci muskarce pa i zene.

jelena

27.07.2018 14:54

Sve je to super

XXL

27.07.2018 15:53

Kad bi čuli umiljati glas moje emotivne partnerke mnogi bi odus... ups ovaj, bili kao JA - oduševljeni.

Dika

27.07.2018 18:09

Muskarce privlace vase oci kao prvo da se zna to je tako u celom svetu.Ako mu se oci ne svide usalud od,parfema,haljine,zlata,pa i vase pameti.Jedino se covek mize zaljubiti u zenu ako mu se svidjaju i njene oci a ono sve drugo dolazi kao drugo i sledece.Glas se moze,izvezbati,haljina kupiti,novac zaraditi ali oci se ne sticu trudom vec ili imas ili nemas.