Muška moda
Shutterstock
Muška moda

Shutterstock

Muška moda, Foto: Shutterstock

Ili pak biramo nešto što je već kupio neko iz našeg okruženja, ne obazirući se na sopstvenu građu i kompatibilnost sa datim komadom odeće. Suština je da morate izgraditi svoj stil! A ja se, dragi moji, ovom prilikom obraćam muškarcima.

Dobar stil diktiraju način života, okolnosti, telesna građa i karakter. Ali ono što možemo reći jeste da svakom muškarcu odgovara proverena klasika. Ukoliko ste tek počeli da gradite svoj stil, klasični komadi poput bele košulje, kvalitetnih farmerki i dobro skrojenog sakoa trebalo bi da budu obavezni u vašem garderoberu.

PRIRODNI MATERIJALI

Navedeni komadi su osnova i možete ih pronaći uglavnom u svim radnjama koje prodaju mušku odeću. Da biste kupili nešto što će vas dobro poslužiti kroz vreme, najvažnije je da birate dobar sastav materijala. Najbolji su prirodni materijali poput pamuka, lana, vune. Obavezno birajte veličinu koja vam odgovara, ni veću, ni manju, kao i kroj koji pristaje vašoj građi.

MARKA OBAVEZNA ILI NE?

Pravi muškarci nisu opterećeni time da sve što kupe bude skupo i brendirano. Najvažnije je ispratiti stil i postići dobar izgled i udobnost. Naravno, ovu osnovu prati kvalitet. Markirana odeća vas neće napraviti boljim frajerom, ali stil hoće. Sve dok kvalitet igra glavnu ulogu, marka je samo bespotreban nakit, može biti tu, a i ne mora.

KAMUFLAŽA

Nije da nema idealno građenih muškaraca i nije da ne mogu navesti nekoliko muškaraca bez fizičke mane, ali je činjenica da većina ima nešto na čemu bi trebalo još malo da poradi. Dobar odabir odeće vam u tome može pomoći. Na primer, podvijte rukav košulje i naberite košulju u predelu nadlaktice i možete zagolicati našu maštu o vašem bicepsu. Izbegavajte uske farmerice ukoliko imate izrazito kratke i krive noge, nama ženama to baš bode oči.

ASESOARI

Detalji poput sata, narukvica i naočara mogu biti vrlo muževni i svaku vašu jednostavnu kombinaciju može učiniti interesantnom. Svaki od tih detalja ima svoj šarm, a loša kombinacija više detalja može ostaviti loš utisak. Ponekad je manje više. Dobar izbor detalja kod nas žena ostavlja dojam da imate samopouzdanje. I ukoliko ste u tome dobri, nikako to nemojte podrediti formalnostima koje nalažu posao ili neke zvanične prilike. Budite uvek svoji!

Ako nosite torbu, ne znam šta bih vam rekla, osim srećno! Akten-tašna je ponekad neophodna zbog posla, ali ako birate torbicu kao deo stila, ako je ikako moguće, zaobiđite one preko ramena.

Najbolje je da pratite neki svoj unutrašnji osećaj, ali nemojte biti stava da je moda marginalna stvar i da zato što ste muškarac možete navući na sebe šta god i to je, kao, u redu. Nije u redu. Izgradite svoj stil!

Helenu možete zapratiti na Instagram profilu: „@helenascrittore_designline“ ili na Fejsbuku: „@helenascrittorepage“.