Koža, fleke
Profimedia.rs
koža, lice

Profimedia.rs

Ilustracija: Profimedia.rs

Poznato je da postoji nekoliko načina za detoksikaciju organizma, poput detoks napitaka za pročišenje jetre, bubrega i tako dalje. Ali da li ste znali da postoji i detokcikacija kože? I to je moguće i to uz pomoć četke.

Suvo četkanje je tehnika koja omogućava čišćenje kože, uz istovremenu detoksikaciju unutrašnjih organa. Metoda koja je uvedena pre tri decenije, ali je tek sad postala potpuni hit, a u Rusiji, Turskoj i Skandinaviji je popularna već stotinama godina.

Obnavljanje kože nije jedina blagodet već i – uklanjanje celulita. Sve što je potrebno je četka s dugačkom ručkom, napravljena od prirodnih materijala. Bolje je ako četka ima odvojeni vrh sa drškom za ruku. Ako ne nađete četku, biće dobar i sunđer od prirodnih materijala.

Četkanje se uvek radi na suvo, a nakon toga potrebno je istuširati se ili okupati, kako biste sa sebe uklonili ćelije stare kože i toksine.

Dugačkim, ravnim pokretima četkajte noge od stopala prema gore, zatim ruke od šaka prema ramenima, leđa odozgo prema dole i stomak odozdo prema gore. Takvo četkanje će usmeriti limfu prema srcu.