Luk
printscreen
Luk

printscreen

Luk, Foto: printscreen

Luk je osnova većine jela, ali da li ste znali da sam luk može da bude sjajna grickalica ili predjelo? Pre nego što napravite gadljiv izraz lica, pogledajte o čemu se radi - milioni koji su zaluđeni ovim receptom sigurno ne greše!

Cvetajući luk ne samo da će izgledati sjajno, već će biti podjednako dobrog ukusa.

Sve što vam treba za ovu poslasticu je sledeće:

- Par većih glavica crnog luka

- Mleko

- Jaja

- Prezle

- Majonez, kečap, aleva paprika i ren.

Priprema:

Uzmite glavicu luka i isecite je na četiri ravna dela. Potom između tih rezova nastavite da sečete koliko god je moguće. Kada ste završili, okrenite luk na drugu stranu i dobićete "cvet".

Ubacite ga u mešavinu mleka i jaja, a kada se dobro natopio, ubacite ga u prezle. Dobro ga obložite prezlama sa svih strana i pospite vrh i latice.

Potom luk stavite na vlažnu drvenu dasku i bacite na roštilj. Pecite na oko 175 stepeni 40-45 minuta.

U međuvremenu, napravite sos tako što ćete pomešati majonez, kečap, alevu papriku i ren i to je to!

 

Tagovi