Uz ovaj recept bićete kraljica deserta! Najukusniji čokoladni mus kom niko ne može da odoli!
Poznati model Krisi Tejgen objavila je čak dva kuvara, punih jednostavnih i ukusnih recepata.
Među njima ističe se recept za neodoljivi čokoladni mus, koji je osvojio njene obožavaoce. Ovaj dezert može svako da napravi, a u nastavku sledi recept.
PROČITAJTE JOŠ:
Sastojci:
Za čokoladni mus:
1 šoljica čokoladnih mrvica
1/3 šoljice punomasnog mleka
3/4 šoljice slatke pavlake
Za keks:
2/3 šoljice šećera
2 kašike vode
4 kafene kašike meda
1/4 kašikice soli
1 šolja hrskavih žitarica
prstohvat sode bikarbone
1/3 šoljice prženih iseckanih lešnika
Priprema čokoladnog musa:
U većoj posudi pomešajte mleko i čokoladne mrvice (može da se koristi i usitnjena čokolada).
Mešavinu staviti u mikrotalasnu peć i sačekati oko minut i 15 sekundi, ili kuvati na laganoj vatri na šporetu dok se sastojci ne spoje. Pričekati petnestak minuta da se smeša ohladi, a potom u nju umititi (prethodno pripremljenu) slatku pavlaku. Kako bi smeša bila gusta i lagana, ne treba sastojke mešati prebrzo. Dobijeni mus se servira u dve čaše, i ostavi da se hladi.
Priprema keksa:
Pomešajte šećer, med i vodu, i zajedno ih kuvajte na laganoj vatri dok se ne dobije smesa koja podseća na karamelu (sve vreme mešati smesu). Kada se dobije takva tekstura, pomeriti smešu sa šporeta i dodati so, sodu bikarbonu, žitarice i lešnike.
Dobro promešati sastojke, a potom uliti u veliku ravnu posudu, na koju je prethodno postavljen papir za pečenje. Pričekati da se sve dobro ohladi i učvrsti i zatim iseckati na sitne komadiće.