Hleb
Shutterstock
Hleb

Shutterstock

Hleb, Foto: Shutterstock

Sastojci: pola hleba iseckanog na komadiće veličine zalogaja, pola glavice crnog luka ili pola struka praziluka, 150 g slanog sira, 100 ml ulja, prstohvat mlevene paprike.

Priprema: Luk ili praziluk oljuštiti i iseći sitno, pa propržiti na ulju u dubljem diganju dok ne omekša. Dodati isečen hleb i izmrvljeni sir, promešati, pa na kraju dodati i mlevenu papriku.

Pržiti još oko minut, dva uz neprestano mešanje i jelo je gotovo! Pospite sa još malo rendanog sira i poslužite uz hladan jogurt ili kiselo mleko.

Komentari (1)

Цицка

25.06.2018 06:46

Ово је попара али појачана верзија са луком и алевом паприком , ја бих додала кајмак овде . Попара је јело мог детињства, попара, прженице, качамак , уштипци ,хлеб са машћу и алевом паприком и кисело млеко у земљаним посудицама ручно прављене од стране моје предобре мајке то кисело млеко имало је шмек мало на садашњи кефир . Касније се у кухињске послове мешао и мој предобри отац који је боље кувао од било које жене кљукуша, цицвара, зељаница .Некадашње кисело млеко није ни налик садашњем а