Sarmice sa blitvom
Potrebno je:
300 g mlevenog mesa
2 veze blitve
2 mlada crna i bela luka
ulje
začina, bibera, aleve paprike
1 kašika ajvara
50 g pirinča
1 narendana šargarepa
seckan peršunov list
1 jaje
Priprema:
Na ulju propržiti seckani crni i beli luk, pa dodati narendanu šargarepu i nju propržiti. Zatim dodati mleveno meso i sve izmešati i izdinstati.
Dodati začin, biber, ajvar, peršunov list, može i malo čilija, zatim jaje i sve dobro izmešati. Vodu u šerpu staviti da provri pa očistiti blitvu i provući kroz vruću vodu.
Na dlan staviti list i jednu kašiku fila, pa uviti sarmice i ređati u đuveč. Preliti kuvanim paradajzom malo i staviti u rernu na 220 stepeni Celzijusa oko 20-30 minuta.
Servirati sa kiselim mlekom.