Slane kiflice
Shutterstock
Slane kiflice

Shutterstock

kiflice, Foto: Shutterstock

Spremaju se lako, ne zahtevaju mnogo vremena a u njih možete staviti sve što volite, bilo da su slane ili slatke.

A ako volite kombinacije slatko-kiselo, onda je ovaj recept pravi za vas.

Sastojci:

Za testo vam je potrebno:
2 jajeta
2 dl ulja
3 dl mleka
1 kašika suvog kvasca
100 g šećera
oko 700g brašna

Fil:

džem od šljiva

Za sirup:

3 dl vode
200 g šećera

U 3 dl mlakog mleka staviti kašiku suvog kvasca i 100 g šećera, pa dodati 2 jajeta, 2 dl ulja i brašnom zamesiti testo.

Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe. Kad testo nadođe, podeliti na pet delova. Svaki deo razvaljati u krug i iseći na 8 trouglova. Na svaki trougao testa staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu, isto uraditi sa svim delovima testa. Kiflice ostaviti da odstoje 15 minuta a zatim ih ubaciti u rernu i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene.

U medjuvremenu skuvati sirup. U posudu staviti šećer i vodu i kuvati 4-5 minuta od vremena kad proključa. Pečene kiflice tople uvaljivati u topao sirup, ne treba da stoje u sirupu već ih samo provučete kroz njega sa obe strane. Po želji možete ih posuti kokosom.

Kiflice ko duša

Shutterstock

Kiflice, Foto: Shutterstock
Tagovi