Čorbica
Bakina kuhinja
Čorbica

Bakina kuhinja

Čorbica, Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

povrće iseckano na kocke
ulje
začin
biber
so
peršunov list
1 glavica luka
300 g teletine ili junetine
1 kašika kisele pavlake
1 jaje

Priprema:

Na ulju prodinstati glavicu seckanog luka, pa dodati meso sečeno na kocke. Zatim, dodati malo vode prodinstati, staviti i povrće (šargarepu, celerov koren, peršunov koren, brokoli, karfiol, šaka graška, jedan krompir, šaka boranije).

Sve to staviti na meso i nalijte vodom da se meso skuva. Dodati jedan oljušteni paradajz isečen na kocke, začin, biber i so.

U posebnoj činiji umutiti jaje i dodajte pavlaku, pa kutlačom sipati po malo čorbe i mešati.

Sipajte tri, četiri kutlače, dobro izmešajte, pa sve vratite u lonac i pustite da ključa da lagano provri. Dodati seckani peršunov i celerov list, pa poklopiti i skloniti sa ringle.