piletina
Printscreen Youtube / Food Wishe
piletina

Printscreen Youtube / Food Wishe

piletina, Foto: Printscreen Youtube / Food Wishe

Klasično pohovanje mesa, sira ili povrća podrazumevanja umakanje namirnica u brašno, jaja i prezle. U ovom procesu obično koristimo tri različita tanjira ili posude.

Ne samo da na taj način isprljamo više kuhinjskih pomagala, nego i upotrebimo više namirnica za pohovanje nego što je potrebno.

Šef Džom sa Jutjub kanala "Food Wishes" ima rešenje za ovaj problem. On tvrdi da se ovaj proces može odraditi na jednom tanjiru.

Kako panirati pileća prsa na jednom tanjiru?

1. Stavite prsa na tanjir. Preko njih sipajte so i biber po želji, pa zatim brašno.

2. Rukama utisnite začine i bračno u površinu mesa.

3. Okrenite meso i ponovite postupak.

4. Pobrašnjenja prsa stavite na rub tanjira, a na ostatak površine razbijte samo jedno jaje.

5. Ulupajte jaje viljuškom, pa preko toga položite prsa.

6. Prstima i/ili četkom utisnite jaje s obe strane mesa.

7. Na vrh mesa sipajte prezle i utisnite ih u obe strane.

 

Komentari (2)

Cici Mici

11.05.2018 14:20

Bože, kako je pametan.

Veso

11.05.2018 19:17

Dajte čovjeku Nobelovu nagradu,nebrukajte se....