Nikad brža torta, osvežavajuća i lagana, ali VEOMA UKUSNA!
Lagan i osvežavajući ukus, idealna za iznenadne goste.
Moguće su varijacije po vašoj želji. Možete ubaciti neko drugo voće, čokoladne komadiće ili šta god želite.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 gr šećera u prahu
- 500 gr kisele pavlake
- 300 gr malina ili nekog drugog voća (količina može i po izboru kao i vrsta voća, ali nemojte manje od 300 gr)
- 500 gr mlevenog keksa
Priprema:
Umutiti slatku pavlaku, kao šlag za dekorisanje, to znači čvrsto ali ne previše da se pretvari u umućeni maslac. Dodati kiselu pavlaku i šećer u prahu pa sve opet umutiti. Zatim dodati keks i smrznute maline i varjačom sve izmešati.
Ako vam je masa mekša, tako i treba stegnuće se kad odstoji, a ako je masa već gusta dolijte pola čaše mleka i izmešajte. Obložiti kalup folijom pa istresti celu smesu za tortu i poravnati.
Ostaviti nekoliko sati u frižideru pa okrenuti na tacnu ili skinuti obruč od kalupa. Dekorisati po želji.