Krompir pire
Profimedia
Krompir pire

Profimedia

Krompir pire, Foto: Profimedia

Od sastojaka vam trebaa: krompir pire, 1 jaje, malo soli, brašno, 1 šolja prezle, pola šolje mlevenih oraha, šećera po želji, 1 vanilin šećer.

Uputstvo:

U krompir pire dodajte jaje i so i toliko brašna da dobijete mekano testo koje se ne lepi. Napraviti veknicu, nožem je isecite na šnite, svaku šnitu malo brašnjavim dlanovima zaoblite i ređajte na tacnu posutu brašnom.

Jafa džem

shutterstock

Jafa džem , Foto: shutterstock

U dublju šerpu sipajte oko 2 litre vodu, dodajte 1/3 kafene kašike soli i pustite da provri. Kada provri, ubacite šufnudle. Lagano varjačom promešajte ili prodrmajte šerpu, kako se testo ne bi zalepilo za dno posude.

Kada šufnudle isplivaju, gotove su. Izvadite ih šupljom kašikom i stavite u cediljku. Operite ih hladnom vodom i ostavite da se ocede. Za to vreme spremiti prezle.

U tiganju na laganoj vatri propržite prezle na malo ulja. Sklonite sa vatre i dodajte orahe, šećer i vanilin šećer. U tiganj sa prezlama ubacite šufnudle, svako dobro uvaljati sa svih strana.

Služiti tople, po želji sa džemom.

Komentari (1)

sumadinka

18.05.2018 14:28

Ja to pravim a i moja majka i nana a nisam iz Vojvodine već sam iz Šumadije, srca naše lepe Srbije, dobri recepti se šire i razmenjuju i lepo je sve isprobati...