Nedeljni ručak
Shutterstock
Nedeljni ručak

Shutterstock

Nedeljni ručak, Foto: Shutterstock

Muka svake domaćice vezana za dan kada će cela porodica biti na okupu ili kada joj se gosti najave, jeste koja jela da pripremi.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Tada svaka žena želi da ponudi nešto ukusno, ali ne previše skupo i zahtevno za pripremu, ali ipak najviše vremena provede mozgajući kakvo predjelo, ručak i dezert da pripremi.

Mislite da je ne postoji hrana sve ove tri osobine? Varate se! Donosimo vam tri brzinska recepta za izvrstan doručak, ručak i savršen dezert, koji će učiniti da se svi dive vašem kulinarskom umeću!

Predjelo ili doručak

Kapkejk sa jajetom na oko je idealan izbor! Ukus ovih slanih mafina je fantastičan, a priprema ne može biti jednostavnija! Umutite 4 jaja i uz lagano mešanje dodajte 2 dl kiselog mleka, 1 dl ulja i 18 kašika brašna prethodno izmešanih sa praškom za pecivo. Dodajte 200 g seckane slanine za neodoljiv miris i ukus, sipajte u kalupe za mafine i pecite 30-35 minuta, na 180 stepeni. Pred kraj pečenja, razbijte po jedno jaje na svaki mafin i zapecite još nekoliko minuta. Uživajte!

Kajgana

promo

Kajgana, Foto: promo

Glavno jelo


Da biste napravi ukusno, hranljivo i bogato jelo, nije vam potrebno mnogo novca! U sezoni kiselog kupusa potrebno vam je samo još nekoliko sastojaka i oduševićete goste i ukućane odličnim glavnim jelom, kojim dominiraju sočne kobasice!

Sastojci: 24 tanke kobasice (po 20 g), 1 kašika putera, 700 g oceđenog kiselog kupusa, 2 lista lovora i 1 kašika kima u zrnu.

Priprema: Kašiku putera zagrejte u dubljem tiganju, pa ispržite kobasice. Povremeno okrećite da ne bi zagorele. Kiseli kupus ocedite i stavite ga da se kuva 12 minuta sa malo vode, listovima lovora i kimom. Izvadite lovor, pa kupus rasporedite po tanjirima. Na svaki tanjir rasporedite po 6 kobasica i poslužite uz crni hleb, a po želji i sa malo peršuna i ruzmarina.

Kobasice

Profimedia

Kobasice, Foto: Profimedia

Dezert


Budite uvereni da se nijedan gost nikada neće uvrediti ako mu kao poslasticu poslužite slasne palačinke, a naročito ako su punjene finim kremom i čokoladnim bananicama!

Pripemite fil: 800 ml mleka zagrejte do ključanja, a u međuvremenu u 200 ml mleka razmutite 8 kašika šećera i 12 kašika gustina. Dodajte u provrelo mleko i kuvajte nekoliko minuta dok se ne zgusne. Prohladite, pa dodajte 200 g umućenog margarina.

Dobro ohladite, pa namažite palačinke filom, a uz jednu ivicu poređajte čokoladne bananice. Urolajte, a odozgo ukrasite čokoladom rastopljenom u slatkoj pavlaci.

Palačinke

Printscreen

Palačinke , Foto: Printscreen

Prijatno!