Čizkejk
Printscreen: Youtube
Čizkejk

Printscreen: Youtube

Čizkejk, Foto: Printscreen: Youtube

Evo jednog sjajnog recepta za ovu osvežavajuću poslasticu, za čiju pripremu vam treba svega 20-ak minuta. Ne morate čak ni rernu uključivati.

Sastojci:

- 300 grama keksa
- 150 grama maslaca
- naribana korica jedne pomorandže
- malo soka od pomorandže
- 360 grama krem sira (ili svežeg sira, u zavisnosti od toga koji više volite da koristite za torte)
- 150 grama šećera u prahu
- 300 ml slatke pavlake
- 300 grama čokolade s pomorandžom (plus još malo za posipanje)
- nekoliko komada pomorandže

Priprema:

- Keks stavite u posudu, na papir za pečenje i usitnite ih.
- Nakon toga naribajte koricu jedne narandže koju ste pre toga dobro oprali i pomešajte je zajedno s keksom.
- U smesu dodajte sok od pomorandže.
- Na slabijoj vatri otopite maslac pa i njega dodajte u mešavinu keksa i korice pomorandže te dobro mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.
- Zatim tu smesu prebacite u lim za pečenje koji ste prekrile papirom za pečenje pa sve dobro pritisnite kako biste ravnomerno rasporedile smesu po limu.
- Stavite sve zajedno u frižider na 20-ak minuta, a za to vreme pripremite kremu.
- Otopite čokoladu s pomorandžom (ako ne uspete nabaviti ovakvu čokoladu, možete koristiti mlečnu ili čokoladu za kuvanje u koju ste sipale sok od jedne sveže narandže).
- Čokoladu otapajte na pari, na laganoj vatri, a kad se otopi, ostavite je sa strane da malo odstoji.
- Zatim pomešajte krem sir i šećer u prahu, a u posebnoj činiji lagano sipajte slatku pavlaku.
- Dodajte pavlaku u mešavinu šećera i sira, a zatim u sve dodajte i otopljenu čokoladu pa sve dobro promešajte dok ne dobijete smeđu čokoladnu kremu.
- Kremu stavite na ohlađenu podlogu od keksa i ravnomerno rasporedite.
- Gotovi čizkejk stavite u frižider na nekih pet sati, ili u zamrzivač na nekih sat vremena ako vam se ne čeka toliko dugo.
- Kad je dezert ohlađen, pospite ga naribanom čokoladom i ukrasite komadićima ili naribanom koricom pomorandže, po želji.

 

Tagovi