Kolač sa kruškama
Shutterstock
Kruška kruške

Shutterstock

Kruška, Foto: Shutterstock

Sastojci:

- 250 grama mekog brašna
- 200 grama šećera
- 1 vanilinog šećer
- 1 prašak za pecivo
- 150 ml ulja
- 150 ml vode
- 4 jaja
- 5-6 većih kruški
- cimet

Priprema:

Rernu upalite na 180 stepeni. U jednoj posudi promešajte brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, ulje, vodu i cimet.

Jaja posebno izmutite i izmućena dodajte u posudu. Smesa se neće odmah spojiti, morate malo mešati mikserom. Kalup u kojem ćete peći kolač namastite ili obložite pek papirom. Smesu za biskvit izlijte u kalup.
Kruške ogulite i dve izrendajte. Složute oguljene kruške, a ostale secite na pola i ređajte po površini kolača.
Ako želite, kruške možete uvaljati u smesu vanilin šećer i cimet, pa tek onda poslagati po kolaču. Kolač pecite oko 30-40 minuta.

Kolač sa kruškama

Shutterstock

Kolač sa kruškama, Foto: Shutterstock