NAJBRŽI I NAJJEFTINIJI POSNI KOLAČ Mekan kao duša, a ukus fantastičan!

Shutterstock/Ilustracija
SASTOJCI:
1 šolja šećera
3 šolje brašna
1 kesica praška za pecivo
1/2 šolje ulja
1,5 šolja vode
2-3 kašike džema od kajsije (ili bilo koji drugi).
može se dodati malo cimeta, suvog grožđa...
za premazivanje džem od kajsije (ili koji drugi želite)
glazura od čokolade
PROČITAJTE JOŠ I OVO:
PRIPREMA:
1. Uključiti rernu na 200 stepeni. Dok se ona zagreje smešati sve sastojke u jednoj posudi. Nemojte koristiti mikser već običnu varjaču ili kašiku. Podmazati pleh uljem i posuti brašnom ili prezlama. Ja sam koristila prezle.. Sipati u pleh i peći 20-ak minuta.
2. Pečen kolač premazati džemom onoliko koliko volite. Možete ga posuti mlevenim orasima ili preliti istopljenom čokoladom.
POSLUŽIVANJE
Šolja, koja služi kao mera je, ona od jogurta, 2dcl.
U ovu smesu možete dodati suvo grožđe,brusnicu, pola ili jednu celu rendanu jabuku,što sam ja i učinila. Naravno, nije neophodno, ali se meni tako dopalo.
Fino se slaže uz čaj i odličan je, kao sasvim običan, domaćinski slatkiš koji pleni svojom jednostavnošću. Uz malo dobre volje i prijatno društvo, biće vam veran drug.
