LENJA PITA je jedan od srpskih brendova, a BOLJA OD OVE NE POSTOJI!
Potrebno je:
4 jaja
100 g masti
100 g margarina
150 g prah šećera
1 prašak za pecivo
korica limuna
2 vanilin šećera
200 g brašna
1 šoljica mleka
600 g rendanih jabuka
šećer za jabuke po zelji
100 g mlevenih oraha
malo cimeta
Priprema:
Umutiti mast i margarin sa prah šećerom penasto, pa dodati jaja i njih zajedno umutiti, dodati brašno sa praškom za pecivo mleko, orah i koricu limuna, sve lepo izjednačiti. Jabuke izrendati dodati šećer, ostaviti da malo stoji pa iscediti sok, dodati malo cimeta i vanilin šećer.
U podmazan pleh staviti i rasporediti pola testa, a preko staviti jabuke i preko jabuka drugu polovinu testa i lepo izravnati. Peći na 190 stepeni C 40 min. Posuti prah šećerom zamirisan vanilin šećerom. Ostaviti da se ohladi i seći.
Komentari (1)
vacilda
23.07.2018 12:19
Orasi idu u fil a ne u testo!!!!!