Lenja pita
Bakina kuhinja
Lenja pita

Bakina kuhinja

Lenja pita, Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

4 jaja
100 g masti
100 g margarina
150 g prah šećera
1 prašak za pecivo
korica limuna
2 vanilin šećera
200 g brašna
1 šoljica mleka
600 g rendanih jabuka
šećer za jabuke po zelji
100 g mlevenih oraha
malo cimeta

Priprema:

Umutiti mast i margarin sa prah šećerom penasto, pa dodati jaja i njih zajedno umutiti, dodati brašno sa praškom za pecivo mleko, orah i koricu limuna, sve lepo izjednačiti. Jabuke izrendati dodati šećer, ostaviti da malo stoji pa iscediti sok, dodati malo cimeta i vanilin šećer. 

U podmazan pleh staviti i rasporediti pola testa, a preko staviti jabuke i preko jabuka drugu polovinu testa i lepo izravnati. Peći na 190 stepeni C 40 min. Posuti prah šećerom zamirisan vanilin šećerom. Ostaviti da se ohladi i seći.

Komentari (1)

vacilda

23.07.2018 12:19

Orasi idu u fil a ne u testo!!!!!