Recept za lazanje koje se tope u ustima!
Italijanski specijalitet zahteva mnogo koraka i čak iako koristite gotovoe kore, biće vam potrebno mnogo truda i rada. Predlažemo vam postupak koji će vam uštedeti barem upola vremena oko pripreme lazanja, a slasni zalogaji neće izostati.
Potrebno je:
makarone 200 g
glavica crnog luka
250 g mlevenog mesa
400 ml paradajz soka
150 g kačkavalja
origano
suvi biljni začin
biber
ulje
Priprema:
Obarite kratko rezance, najbolje pene.
Dok se testenina priprema, izdinstajte kratko luk, dodajte začine, origano, meso. Dodajte paradajz sok, a posle desetak minuta kuvanja pomešajte sa teseninom, nalijte u pleh.
Pospite rendanim kačkavaljem i pecite 30 minuta u rerni na 220 stepeni.
Komentari (1)
Blue Berry
14.05.2018 16:30
Izvinite, ali to nema veze sa lazanjom. To su makaroni u pećici. To praviš, kad ti ostanu makaroni od ručka. Tako da.....