Kiflice
Bakina kuhinja
Kiflice

Bakina kuhinja

Kiflice, Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

400-500 g brašna
150 g margarina
1 kašika šećera
soli
200 g oraha mlevenih
100 ml mleka
200 ml jogurta
100 g šećera
30 g kvasca
2 jajeta+ 1 žumance

Priprema:

Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka, dodati dva jajeta, pa žicom dobro izmutiti. Zatim dodati jogurt, malo brašna, soli, ostatak brašna i umesiti glatko srednje testo.

Pokriti da odmori oko 30 minuta. Razviti u kiflu, pa iseći na šest loptica. Svaku lopticu razviti što tanje, veliku kao tanjir, pa svaku namazati margarinom. Stavljati jednu preko druge, zadnju ne treba mazati.

Dobro pritisnuti prstima, pa oklagijom razviti što tanji veliki krug, iseći na četiri dela, a svaku četvrtinu još na tri trougla da dobijete 24 trougla.

Orah samleti, dodati malo šećera i tri kašike toplog mleka. U svaki trougao staviti malu kašičicu oraha i uviti kroasan u kiflicu. Stavljati u podmazan pleh, pokriti da odmori 15 minuta, pa namazati razmućenim žumancetom.

Peći na 200 stepeni 25 minuta.

Tagovi