Sočivo
Bakina kuhinja
Sočivo

Bakina kuhinja

Sočivo, Foto: Bakina kuhinja

Čorba od sočiva odlična je za probavu i dugo će vas držati sitim.

Sastojci: 1 kg sočiva, 3 l bujona, 300 g slanine (sitno seckane), 3 glavice crnog luka (sitno seckanog), 2 lista lovora, struk praziluka (sečen na kolutove), 2 šargarepe (sečene na kockice), 2 veze sveže majčine dušice, 1 kg krompira (isečen na kockice), so, biber, šećer,  1 dl sirćeta (ili manje, po ukusu).

Slanina

Profimedia

Slanina, Foto: Profimedia

Priprema:

Operite sočivo i potopite ga u vodu. Ostavite tako preko noći. Ujutro procedite, nalijte bujon i ostavite da prokuva. U drugoj posudi propržite luk i slaninu, dodajte krompir i šargarepu, još malo pržite, stavite lovor tek da svene. Sve uspite u supu sa sočivom i kuvajte sat vremena. Probajte, pobiberite, dodajte još soli ako ima potrebe i začinite sirćetom.

Tagovi