Čišćenje kuhinja
Shutterstock
Čišćenje kuhinja

Shutterstock

Čišćenje kuhinja, Foto: Shutterstock

 1. Ako vam se zapuštila sudopera, u nju sipajte pola šolje sode bikarbone i šolju sirćeta. Kada penušanje prestane, isperite toplom vodom. 

2. Stikeri ili traka su vam ostavili lepljivi trag? Uklonite ga tako što ćete ga isprskati sirćetom, ostavite tako nekoliko trenutaka i prebrišite površinu.

3. Kanta za đubre ne može nikako lepo da miriše, ali možete da učinite da se neprijatni mirisi neutrališu. Parče hleba potopite u sirće i stavite u praznu kantu da prenoći. Kada ga izvadite sledećeg dana, više neće biti smrada.

4. U posudu sa raspršivačem stavite trećinu sirćeta, 2/3 vode i nekoliko kapi deterdženta za sudove - dobićete univerzalno sredstvo za čišćenje kupatila i kuhinje.

5. Ako jabukovo sirće sipate u čašu koju ćete da prekrijete providnom folijom na kojoj ste izbušili nekoliko rupica, dobićete zamku za voćne mušice.

6. Isprskajte garderobu mešavinom sirćeta i vode u razmeri 1:3 i nećete morati da uključujete peglu.

7. Da vam mačka ne bi pocepala mebl, nameštaj isprskajte sirćetom. Pošto ga one ne podnose, više vam neće praviti nikakvu štetu.

8. Za duži vek cveća u vazu sipajte pomešano jabukovo sirće i vodu.

9. Sirćetom možete da se otarasite i upornih mrlja sa vaših naočara za sunce.

10. U zagoreli tiganj sipajte iste količine vode i sirćeta, pustite da se kuva oko pet minuta i tiganj će vam biti kao nov!