Domaćica Žena sa dvoje dece kuva ručak
Profimedia
Domaćica Žena sa dvoje dece kuva ručak

Profimedia

Domaćica, Foto: Profimedia

Posebno će vas impresionirati trik o blenderu. Ispostavlja se da smo ga godinama pogrešno koristili.

Mrlje na lakovanim cipelama

Mrlje na lakovanim cipelama, pogotovo u svetloj boji nisu nikakvo iznenađenje. Postoje posebne četkice i sunđeri koji vam mogu pomoći da očistite cipele. Međutim, postoji vrlo jednostavan trik. U ovoj nevolji pomoći će vam čaša obične vode u koju treba dodati 1 kašiku sirćeta. Ovom mešavinom obrišite zaprljane cipele.

Povratite vešu belinu

Bele stvari uvek moraju biti temeljno oprane da bi se uklonile mrlje i vratila belina. Ali, postoji jednostavna opcija koja će vam pomoći da sive stvari ponovo postanu bele - u prašak za pranje veša dodajte nekoliko tableta aspirina.

Često cvetanje cveća

Da bi vaše cveće češće cvetalo, a cvetovi bili lepi, neophodno je zalivati biljke rashlađenom vodom, u kojoj su kuvane testenine ili krompir.

Neprijatni mirisi

Da se oslobodite neprijatnog mirisa u frižideru pomoći će vam nekoliko kesica čaja koje ste već iskoristili. Samo ih stavite u frižider.

Kako da miksirate namirnice u blenderu bez grudvica

Da svi sastojci budu ravnomerno pomešani, u blender prvo morate sipati tečnost, a tek onda dodati sve druge namirnice. Onda se formira levak, u koji će svi proizvodi pasti i dobićete homogenu smesu bez grudvica.

Blender

Promo

Blender, Foto: Promo