Džoana i Skot
Fejsbuk
Džoana i Skot

Fejsbuk

Džoana i Skot, Foto: Fejsbuk

Nesrećna Džoana poslednjih godinu dana živi u svojoj sobi. Alergična je skoro na sve - na prašinu, hranu, svetlo, razne hemikalija, ali i na supruga Skota...On je Džoani čak morao da napravi i "sigurnu zonu", sobičak bez prozora u kojoj je sve obavijeno plastikom.

Džoana je obilazila lekare dok nije saznala šta joj je, a konačna dijagnoza ju je prenerazila. Naime, ona boluje od retkog sindroma zbog čega je alergična skoro na sve. Pa čak i na ljude.

 - Ne smem da joj se približim. Čim je zagrlim, ona vrišti od bolova - kaže za "Foks 9 Njuz" njen suprug koji živi u prizemlju njihove kuće, potpuno izolovan od supruge. Ona živi u potpunom mraku na prvom spratu. Iz sobe samo izlazi kad treba da ide kod lekara.

- Čim se otvore vrata, mogu da ga osetim. Telo mi poludi, grlo mi se stegne... Neizdrživo!

Džoana dane provodi čitajući, telefonirajući i šaljući mejlove...Sme da jede samo jagnjetinu, određenu vrstu govedine, šargarepu i sveže krastavce. Jela joj priprema suprug.

Uprkos svemu, Skot je i dalje optimista kada je njihova, zajednička, budućnost u pitanju!

- Ponekad mi dođe da dignem ruke od svega, ali na kraju dana se pomirim sa situacijom. Imamo podršku drugih i to mi je najvažnije - rekao je Skot.

Tagovi

Komentari (1)

Clany1992

17.11.2016 22:05

Njena bolest je zapravo hipohondrija. Alergicna je na ljude koje zapravo ona ne podnosi i inije zadovoljna svojim zivotom i nevoljno zivi sa osobom sa svojim muzem. zato je alergicna i na njega. Lek za njeno stanje je razvod i selidba iz grada u kom ona zivi. To je pomoglo mnogim ljudima, a mozda ce i njoj. PS I ja dobijem ospise o celm telu kad mi dodju nepozeljni ljudi u kucu i namerno kijam kada osetim miris parfema koji mi se ne dopada. Eto ja sam baksuz kao i ova Džoana Votkins (29).