Sirija, Alepo
Profimedia.rs
Ban Ki Mun

Profimedia.rs

Ban Ki Mun, Foto: Profimedia.rs

"Alepo je sada sinonim za pakao", rekao je odlazeći generalni sekretar svetske organizacije na završnoj konferenciji za novinare.

Premda je ranije danas rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je evakuacija pobunjenika i članova njihovih porodica iz Alepa završena, sirijski pobunjenici su to demantovali rekavši da je evakuacija iz istočnog Alepa daleko od završene.

"Samo ranjeni i neki civili su evakuisani. Niko od pobunjenika nije. Samo su evakuisana tri konvoja", rekao je predstavnik pobunjeničke grupe Fastakim, Zakaria Malahifji, prenosi Rojters.

Britanska agencija je sa lica mesta javila da je konvoj sa evakuisanima iz istočnog Alepa krenuo natrag u smeru enklave koju su do skora držali pobunjenici, nakon što je evakuacija zaustavljena.

Agencija prenosi da je i sirijska državna televizija navela da se natrag vratilo više autobusa i automobila.

Komentari (1)

zoran

17.12.2016 05:40

pa nisu teroristi i sekaci glava evakuisani..oni ce biti obeseni ili ubijeni po zadluzi.a ti jajaro idi ih brani u siriju samo bi ti fiknuli glavu odmah...americki placeni smrade ne zagovaras ti pravdu odavno i predstavljas glasnogovornika fasisticko imperijalne sile amerike i engleske..