Alen i Tifa
PrintScreen/YT

Vest da su se Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa potukli nakon koncerta u Budvi, koju je originalno objavio podgorički portal „Vijesti“, u roku od 48 sati preneo je veliki broj medija iz regiona, iako ista nije bila potkrepljena ničim osim “nezvaničnim saznanjem”.

Alo.rs je tada takođe preneo vest o tuči bez prethodne provere, te se izvinjava svojim čitaocima na tom potezu.

Sve je počelo tako što su crnogorske “Vijesti” 1. januara 2018. u 10:45h objavile vest o navodnoj tuči, naslovljenu “Alen i Tifa se potukli nakon koncerta u Budvi?” - sa upitnikom na kraju.

„Kako nezvanično saznaju "Vijesti", na kraju novogodišnjeg koncerta došlo je i do fizičkog obračuna njih dvojice u bekstejdžu“.

Navodno je prvo došlo do verbalnog sukoba, a potom i do odgurivanja, što je kulminiralo i fizičkim obračunom dvojice pevača.

Prema pisanju portala, do sukoba je došlo jer je Vojičić navodno zamerio Islamoviću što je otpevao deonicu pesme namenjenu njemu. Na kraju članka stoji da je, prema rečima svjedoka, “deblji kraj” izvukao Tifa, dok se Goran Bregović, koji je bio prisutan, nije mešao u sukob između dva pevača.

Jedini dokaz koji je pružen za ovu tvrdnju jesu navodi neimenovanih “svedoka”, koji nisu potkrepljeni nikakvim konkretnim izvorima, niti fotografijama ili bilo kakvim dokazima. U samom članku nije navedeno ni to da li su akteri, u ovom slučaju Islamović i Vojičić, kontaktirani povodom navedenih tvrdnji.

Članak je, zatim, bez ikakve provere prenesem u nekoliko desetina medija u regionu.

Do sada su se o ovoj vesti oglasili Alen Islamović, Mladen Vojičić Tifa , te njihov menadžer Adis Gojak. Sva trojica su jednodušno demantovali navod da je došlo do bilo kakvog verbalnog ili fizičkog obračuna između dvojice pevača. Kontaktirali smo i medij koji je originalno objavio vest, te u trenutku objavljivanja još uvek čekamo njihov odgovor, kako bismo utvrdili da li se radilo o lažnoj vesti.

"Raskrinkavanje" je analizom skrenulo pažnju na veliki broj prenošenja ove tvrdnje bez dokaza i provere. 

Snimak koji je naknadno objavljen ne menja činjenice i stavove iznesene u ovoj analizi. I dalje smatramo da je iznošenje i prenošenje ovakve tvrdnje bez ikakvih dokaza ili izjava koje istu mogu dokazati, bilo neetično i neprofesionalno.

Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa posvađali su se na koncertu u Budvi koji su sinoć održali povodom dočeka 2018. godine, preneo je tada Alo.rs bez jasnih dokaza, te se ova tvrdnja ocenjuje kao netačna.

Naime, na kraju novogodišnjeg koncerta nije došlo je do fizičkog obračuna njih dvojice u bekstejdžu. Te to znači da nije došlo ni do kakvog sukoba, ali ni do odgurivanja, i nije kulminiralo fizičkim obračunom dvojice pevača.

Svedoci su navodno naveli da je do sukoba došlo nakon završetka koncerta, kada su pevači silazili sa bine, a da je deblji kraj izvukao Tifa, što se ne može utvrditi kao tačno.

Komentari (4)

nedjo

01.01.2018 13:16

bebek je legenda

daleko im svima lepa kuća

02.01.2018 06:49

@nedjo - Bebek je ljubitelj Gotovininih "čarolija".

XXL

01.01.2018 14:52

Kad matori rokeri poblesave.

golub mazestik

01.01.2018 17:45

@XXL - ne nije to za matorca vise ali nos se istrosio zivci vec odavno popustli uz pomoc alkohola.zato se i preselio u bgd veliki grad metropola ovj od vece mogucnosti a jefriniji ji je nego u saraj gradu.mora se priznati ovaj od bihaca pametniji bese nego sarajlija.