Bijelo dugme Arena
Tanjug/Milutin Marković
Koncert Bijelo dugme Arena

Milan Ilić

Koncert Bijelo dugme Arena, Foto: Milan Ilić

"Dugmići" su pozdravili 20.000 ljudu u Areni pesmom "Noćas je ko lubenica pun mjesec iznad Bosne".

Prvi je na scenu Arene izašao Alen Islamović i zajedno s Goranom Bregovićem pozdravili beogradsku publiku.

 

- Dobro veče i dobro došli - kratko su se obratili legendarni muzičari, a publika je grlato i horski zapevala "Jugoslavijo na noge", pokazujući da žal za SFRJ i nekim boljim vremenima jednostavno nikad neće prestati.

- Ovo je jedna stara pesma o jednom starom gradu, koji više ne postoji - poručio je Alen uz pesmu. Aranžmani pesama su blago prilagođeni muzičkoj formi koju Goran Bregović neguje poslednjih decenija sa "Orkestrom za svadbe i sahrane".

 

Potom je Alen sa gitarom zapevao "Evo, zakleću se", a publika je pala u trans. Parovi su se zagrlili i zaplesali "stiskavac".

Momci iz "Dugmića" nastavila su da nižu najveće hitove najpopularnije grupe sa ex-YU prostora, na opšte oduševljenje prisutnih među kojima su i Kaja Ostojić, Kiki Lesendrić, Miodrag Dragičević, Dragan Šutanovac sa suprugom, voditelj Ivan Ivanović, Danica Drašković, Mlađan Dinkić i drugi...

 

Komentari (5)

gistro

19.11.2016 22:50

Bratee mnogo glup narod! Bosanski muzicari pre 40 god resili da sviraju rok muziku!? A onda UDBA rekla moze ali po naski! I to je muzika? Ovoliki broj ljudi je poraz Srbije. Dokaz da nema ukusa i morala. U Nemackoj svaki seljak kad sazna da je neko ukrao nesto, nece to kupiti pa da je lek!! Ni kradene pesme ne bi prosle jer znaju da bi placajuci plagijat, direkt krali od svijih PRAVIH UMETNIKA!!

rutesic r.

20.11.2016 00:15

@gistro - 4 godine rokanja grada i sarajlije pune Arenu 3 dana a prije njih onaj sijedi mrsavi 2 dana.Ne sipmatisem ih ali Arenu puniti i napuniti respekt.

aca021

20.11.2016 10:34

@gistro - Dali si mislio POD PRAVE UMETNIKE zvezde Granda?

NIKOLA

20.11.2016 12:56

Kakva se poruka šalje omladini ? Žalosno,niko ne reaguje na propagiranje alkoholnih pića... TUGA...

gavrilovic

20.11.2016 18:24

Dogodice se preokret i ovde.MORA.