Radovan Aleksić
Vijesti
Radovan Aleksić

Vijesti

Radovan Aleksić, Foto: Vijesti

Saslušanje Aleksića u Višem državnom tužilaštvu počelo je u 15 sati. Njegov advokat saopštio je da je njegov branjenik izjavio da nije kriv, a Tužilaštvo je Aleksiću odredilo pritvor do 72 sata, prenela TV CG.

"Više državno tužilastvo u Podgorici je u saradnji sa Upravom policije tokom izvidaja pribavilo dokaze i podatke iz kojih su proizilazili osnovi sumnje da je državljanin Republike Srbije 11. jula u Podgorici upotrebom vatrenog oružja pokušao da liši života Šukovic Predraga", kazao je državni tužilac Željko Tomković.

Na Predraga Šukovica 11. jula ove godine ispaljeno je više hitaca u Njegoševoj ulici u centru Podgorice.

Aleksićev advokat Milan Vujović je kazao da je njegov klijent negirao krivicu.

"Osumnjičeni je u svojoj odbrani iznio da nema nikakve veze sa predmetnim krivičnim djelom i dogadajem koji se desio tih dana. On smatra da je to nastavak opstrukcije koja se vrši protiv njega od 1999, kada je u Nikšicu prebijen", kazao je Vujović.

Po nalogu nadležnog tužioca, skinuti su i video zapisi sa video kamera na lokacijiama koje se nalaze od mjesta dogadaja u pravcu bekstva na kojima je, kako se veruje, snimljena osoba koja je pucala na bivšeg nacelnika Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala.
Aleksic je u javnost dospeo 1999. godine, kada je brutalno pretučen pred svojim stanom u Nikšiću.

U to vreme bio je nacelnik bezbednosti Podgorickog korpusa VJ. U napadu je korišćeno i vatreno oružje. Napadaci nikada nisu otkriveni, prenose mediji.

Godine 2002. imenovan je za šefa Vojne obaveštajne službe u Podgorici. Posle referenduma u Crnoj Gori, 2006. godine, odbio je da predje u redove Vojske Crne Gore i karijeru je nastavio u Podgorici.

Komentari (1)

milovan

04.10.2016 07:09

radovan je suvo poštenje napali su ga u nikšiću ološ i otpad jer je bio za očuvanje srj