Aleksandar Prijović
EPA/Andrej Cukic
Aleksandar Prijović

EPA / Andrej Čukić

Aleksandar Prijović, Foto: EPA / Andrej Čukić

Momak koji je pre 27 godina rođen je u švajcarskom Sent Galenu odveo je “orlove” na Mondijal. Gol u 74. minutu cementirao je mesto sina Milenka i majke Marijane, brata Novaka i Nine, u analima naših fudbalskih almanaha.

- Može se reći da je ovo najznaćajniji gol u karijeri. Sanjaš kao dete da daš gol za državu. Zasluženo odlazimo na Svetsko prvenstvo. Posle gola, samo sam se zahvalio Bogu da mi se za sve ove godine ovakva prilika ukaže. Maltene nisam disao, svi su skakali na mene, ali nebitno. Idemo u Rusiju - rekao je Prijović posle meča, a potom progovorio o svom mestu rođenja, kao i to da država u kojoj se rodio ne menja činjenicu da je on Srbin.

Nisam Ibra, hoću da budem svoj!

Kažu da ste srpski Ibrahimović...

- Za mene je on savršeni napadač. Ja sebe ne upoređuijem sa njim, ali ako budem nalik njemu to znači da sam jako dobar. Ali, ja sam Aleksandar Prijović i pokušavam da ostavim sopstveni pečat. Ponosno šetam cara Dušana!

- Nisam birao gde ću da se rodim. Srbin sam. Može se reći da je ovo najznaćajniji gol u mojoj karijeri. Sanjaš kao dete da daš gol za državni tim. Zasluženo odlazimo na Svetsko prvenstvo. Posle gola, samo sam se zahvalio Bogu da mi se za sve ove godine ovakva prilika ukaže. Maltene nisam disao, svi su skakali na mene, ali nebitno. Idemo u Rusiju!

Dug je bio put do kvalifikacije na SP?

- Mnogo dug. Priključio sam se na pola puta (debitovao je za Srbiju u junu na meču protiv Velsa), ali mi je drago što sam se priključio timu i što sam pomogao u ostvarenju zajenidčkog sna.

Vaš prvi gol u reprezentaciji doneo je vizu za Rusiju

- Najbitnije je da smo pobedili. Kada sam se priključio reperezentaciji rekao sam da će možda baš ovaj meč protiv Gruzije biti odlučujući. I vidite, tako je i bilo. Tu sam kada je vruće, kada gori. Presrećan sam. Pobedili smo kao nacija.

Šta vam je prošlo kroz glavu u tom 74. minutu utakmice?

Imao sam 80 propuštenih poziva

Koliko je bilo propuštenih poziva na vašem telefonu kada ste ušli u svlačionicu?

- Tačno 80! I brdo poruka.

- Nisam razmišljao ništa. Tako je najbolje. Kada krenem da razmišljam onda se desi nešto loše. Uvek je bolje institivno. Dobro je da je lopta ušla.

Da li je bilo straha posle prvog poluvremena?

- Nije bilo, iako smo nismo igrali najbolje. Bilo je pritiska pred drugo poluvreme. Pa, godinu i po dana smo radili na ovome. Ostalo nam je 45 minuta da pobedimo. Probudli smo se na poluvremnu, neki igrači su energično odreagovali.

A šta će biti u Rusiji?

- Daleko je. Kvaliteni smo. Videćemo šta će biti - objasnio je Prijović

Telo vam krasi i velika tetovaža cara Dušana?

- Ta mi je omiljena. Moram sada da ga prošetam po Beogradu. A možda bude i neka nova da se obeleži plasman na SP!

Komentari (1)

brat

10.10.2017 00:05

hvala ti prijo, ljubim te u kopacku