Hašim Tači
Tanjug
Hašim Tači

Tanjug

Hašim Tači, Foto: Tanjug

Kako „Alo!“ saznaje, Bedžet Pacoli, ministar spoljnih poslova Kosova, dogovorio se sa jednim američkim senatorom da se predstavnicima Kosova omoguće „specijlane propusnice“ kako bi prisustvovali zasedanju Generalne skupštine UN, a u to je uložio ogromna sredstva!

- Pacoli je tom američkom senatoru iskeširao pet miliona evra, što za najbogatojeg Albanca na svetu, kako mnogi procenjuju, realno nije mnogo. Senator mu je pomogao da Kosovo dobije specijalne propusnice i da učestvuje u Generalnoj skupštini UN i tako su se tamo našli - kaže naš odlično obavešteni izvor iz diplomatskih krugova.

Bedžet Pacoli

Screenshot Youtube

Bedžet Pacoli, Foto: Screenshot Youtube

I sam Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, rekao je pre nekoliko dana da su predstavnici Prištine nabavili privremene propusnice „preko ovog ili onog” da bi ušli u zgradu UN.

Mogerinijeva: Priština mora da ispuni sve uslove

Federika Mogerini, visoka predstavnica EU, rekla je ministru spoljnih poslova Kosova da je „Kosovo s novom vladom u dobrom položaju da može da napreduje” u sprovođenju preostalih uslova za odobravanje građanima Kosova da bez viza putuju u zemlje EU.

Visoka predstavnica EU i kosovski ministar su, prema saopštenju, razmotrili program EU za integraciju Kosova i dijalog Beograd-Priština uz posredovanje EU.

- Pa onda gluvare po hodnicima, pa koga presretnu - rekao je Vučić i dodao da kosovski političari koriste velike količine novca, dok Srbija to ne radi.

- To je borba neprestana, nema tu filozifije... Ne potcenjujem nikad one koji su protiv nas, bolje i da ih precenim, ali nikad ne dajem izjave da ćemo lako da ih pobedimo, kao moji politički protivnici, koji su me uvek do sada pobeđivali, samo nikad u realnom životu. Tako su i ovi 500 puta učlanili Kosovo u UN, a i dalje gluvare po hodnicima - rekao je Vučić.

Komentarišući naša saznanja, diplomata Zoran Milivojević kaže da ga uopšte ne čudi što su Albanci platili da bi, kako kaže, ilegalno prisustvovali GS UN.

- Jedino je bilo moguće da se pojave tamo na ilegalan način, i to uz pomoć neke države članice, pošto Kosovo nije član, a nije isključeno da su im u tome pomogli SAD i ogroman novac, koji ne žale. Ali to što su se tamo muvali po hodnicima i presretali koga su već presretali ništa ne znači, jer oni apsolutno nisu imali mogućnosti niti će imati mogućnosti dok ne postanu član UN - komentariše diplomata.

Kosovo u UN je samo početak

Analitičar Saša Borojević kaže da se Albanci polako kreću ka cilju koji je postavljen još krajem 19. veka.

- To je ujedinjenje svih teritorija na kojima su Albanci većina. Ide se na to da se omogući Albancima da nastave svoj put. Kada UN priznaju Kosovo, to će biti znak da krenu u formalno ujedinjenje - smatra on.

 

Komentari (2)

Тртрћко

30.09.2017 12:42

Полако са истином?ТО ЈЕ ТЕК ПРВА ТУРА!Знате ли колико има алавих амера за ДАВАЈ НОВЦЕ И ИДЕШ У УН?Ако их не турите у УН онда да ви там преко баре чувате повисоке зграде?Погледајте по ауто школама колико албанаца учи да вози авион?Чуј мене ... Албанци у ауто школи учу да возе авионе.Ем ти авион кога може да свако вози!ПС.Уђеш у авион па притиснеш палац на електронику и прођеш ако си ОК. Да је тога било не би оне зграде биле упуцане од авиона!АМЕРИ ЖИВЕ У УБЕЂЕЊУ ДА СУ СУ несавладиви?

sredice ih muslimani

30.09.2017 17:37

@Тртрћко - zajedno sa arnautima! Ide sve polako!