Dijeta
Shutterstock
Dijeta

Shutterstock

Dijeta, Foto: Shutterstock

Svaka hrana sa viškom šećera, soli ili zasićenih masti, nakon nekoliko sati od konzumiranja, naduće vas i umoriti, a u večernjim satima najčešće tera organizam na veću količinu hrane.

Predstavljamo vam vrste doručka koje bi trebalo da izbegavate, ako želite da svoju figuru dovede u red.

Žitarice

Mnoge od njih sadrže dosta šećera, koji donosi kalorije, a ne prehrambene prednosti. Šećerne žitarice mogu dovesti do pomicanja šećera u krvi, a budući da im nedostaju bitni proteini i vlakna, osetićete glad već koji sat posle. Ako ujutro jedete žitarice, uzmite one koje sadrže 10 grama šećera ili manje, i odlučite se za celovite žitarice, koje će vas duže držati sitim.

Žitarice

Shutterstock

Žitarice, Foto: Shutterstock

Energetske čokoladice

Ljudi automatski pretpostavljaju da su zdrave, ali neretko imaju iste sastojke poput kolačića, ako ne i više šećera. Pažljivo pročitajte nalepnice i odaberite one s 8 grama šećera ili manje.

Suhomesnati proizvodi

Pazite na prerađene meso, kao što su slanina i kobasica. Stručnjaci kažu kako su opskrbljeni natrijumom i zasićenim mastima. No, budući da vam belančevine pomažu da duže ostanete siti, najbolje je da ih jedete ujutro.

Sok od narandže

Kupovni sokovi najčešće su puni šećera i aditiva. Iako će vam sok od narandže ujutro dati energiju, ona će brzo i nestati. Radije popijte čašu sveže isceđenog soka od narandže ili pojedite pravo voće, piše zivim.hr.

Doručak Kafa Mleko Sok Kroasan Voće

Shutterstock

Ilustsracija, Foto: Shutterstock

 

Komentari (1)

sima

30.01.2018 09:05

i sa ovakvim doruckom, sta moze da radite. samo da lezite.