VINO alkohol
Profimedia
VINO alkohol

Profimedia

Foto: Profimedia

Omega-3 masnih kiselina ima najviše u ribi, resveratrola ima najviše u vinu i tamnocrvenom voću poput grejpa, dok vitamin D možete da uzimate u obliku suplemenata ili ćete ga svakako dobijati svakodnevno putem sunčeve svetlosti.

Naučnici veruju da upravo ovi sastojci, koji su deo tradicionalne mediteranske ishrane, utiču na naše gene i tako nam produžuju život.

Antioksidant resveratol ima dugačku listu benefita po naš organizam (bolja cirkulacija, manje oksidativnog stresa i bolja insulinska rezistencija), a sa Univerziteta Džordžtaun su dodali još jedan: ograničavanje negativnog efekta ishrane s visokim procentom masti i šećera na mišiće.

Komentari (1)

koko

04.10.2016 22:41

A mediteran je najrazvijeniji dio svjeta :-))), ima najjaču industriju, najveći je proizvođač hrane ...