Srbija je vojno neutralna
Associated Press
Srbija je vojno neutralna

Associated Press

Srbija je vojno neutralna, Foto: Associated Press

Poslanik u Hrvatskom saboru u prethodnih mesec dana u više navrata je dizao hrvatsku i srpsku javnost na noge, pa su se od njega nakon tvrdnje da je u „Oluji“ počinjeno etničko čišćenje i da je 200.000 Srba proterano iz Krajine ograđivali javno čak i iz njegovog „Živog zida“.

Narednog dana je stiglo „objašnjenje“ da su za etničko čišćenje Srba odgovorni srpski političari, a Pernar u intervjuu za „Alo!“ ovako objašnjava svoje viđenje „Oluje“, koja se slavi u Hrvatskoj i oplakuje u Srbiji.

- Vidite, istina nikad nije crno-bela niti odgovara u potpunosti niti Srbima niti Hrvatima. Jasno je da je srpsko vođstvo izdalo Srbe iz Krajine, isto kao što je hrvatsko vođstvo prodalo bosanske Hrvate. Nije to samo moja teza, to je javna tajna, i zbog toga kažem da su srpski političari krivi za etnički progon 200.000 Srba iz Krajine.

- Nedavno je Ante Gotovina postao savetnik u hrvatskoj vladi. Mislite li da će se zbog toga odnosi Srbije i Hrvatske dodatno zategnuti?

- Gotovina se nikada nije bavio politikom, ali on je umeren čovek i ne verujem da će zbog njega doći do neke tenzije.

Razočaran u EU i NATO: Pernar

Tanjug

Razočaran u EU i NATO: Pernar, Foto: Tanjug

- Hrvatska je odavno u EU, Srbija pregovara o članstvu. Kakve koristi može imati naša zemlja od ulaska u Uniju?

- Verujte mi, nemojte praviti istu grešku kao i mi. Otkako smo ušli u EU, u Hrvatskoj je sve poskupelo, porezi su skočili, a 150.000 mladih je otišlo iz zemlje. Eto koliko imamo koristi od toga, vas čeka isto ako budete sledili naš primer.

- Da li bi eventualni ulazak Srbije u NATO garantovao da nikada više neće biti sukoba između Beograda i Zagreba?

- Ma kakvi. Evo, NATO samo uvlači Hrvatsku u sukob sa Rusijom. Alijansi nije stalo do mira, naše zemlje ne dobijaju mir, nego beskonačne ratove u ime američkih interesa, tako da eventualni ulazak Srbije u NATO ne samo da vam ne garantuje da neće biti novih sukoba, nego vam garantuje da ćete biti uvučeni u neki rat.

- Vaš nedavni dolazak u srpski parlament izazvao je „mali rat“ između Dveri i SRS-a, koji je optužio Boška Obradovića da je doveo ustašu u Beograd. Kako reagujete na to?

- Bolje da su kritikovali Vučića što je njegov SNS ušao u EPP, gde je i HDZ, a kakva je njihova politika bila prema srpskom narodu, to svi znaju. Umesto toga, oni napadaju Boška jer nas dvojica upozoravamo na to šta rade banke u našim zemljama i šta nam rade NATO i EU. Na to treba obratiti pažnju.

- Može li se bez pominjanja četnika u Saboru i ustaša u srpskom parlamentu?

- Moglo bi kada bi većina bila okrenuta budućnosti, a ne prošlosti, ali u ovom trenutku za to je raspoložena samo manjina. Prošlost se na našim prostorima koristi kao instrument za zaglupljivanje širokih masa. Neki političari nas stalno vraćaju u prošlost kako bi nam zamazali oči i skrenuli pažnju sa onoga što je zaista bitno. Tako je i kod svake godišnjice „Oluje“, Vukovara... Političari koji su vodili rat žele da nas vrate u ratno stanje.

- Kolika je opasnost od novih sukoba u BIH?

- Iskreno, ne verujem da će doći do rata u BiH. 

Aleksandar Karađorđević

profimedia

Aleksandar Karađorđević, Foto: profimedia

 

Kralja Aleksandra su ubili jer je hteo da ukine demokratiju

- Vašeg pradedu je 1928. na sednici Narodne skupštine ranio Puniša Račić, vi ste nedavno boravili u našem parlamentu. Kako gledate na to?

- Nije kriv bio Puniša Račić, on je bio samo instrument jedne politike koju je tada gurao kralj Aleksandar. Priča da je delovao na svoju ruku je smešna. Uostalom, takva politika je na kraju i kralja ubila, odbacio je demokratiju i bilo je očekivano da se neki narod digne zbog toga. Na kraju su ga Makedonci ubili.

 

Tramp i Melanija

profimedia

Tramp i Melanija, Foto: profimedia

 

Nema pomoći od Trampa, a ni od Melanije

- U Srbiji je burno proslavljena Trampova pobeda na američkim izborima. Hoće li novi američki predsednik obratiti više pažnje na naš region i hoće li imati bolji odnos prema Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji...?

- Ma kakvi, Tramp je u istoj službi u kojoj su bili svi američki predsednici, osim Kenedija, koga su zbog toga likvidirali. Neće ni vama, ni nama pomoći ni Tramp, a ni Melanija. Verujte mi.

Komentari (8)

Сава Прокоповић из Ритопека

03.12.2016 17:57

Једном усташа, увек усташа.

vitez

03.12.2016 22:12

@Сава Прокоповић из Ритопека - Naravno, ali ako ovima našima doturi koji evrić poverovaće mu.

Tamara

03.12.2016 18:51

Ma deckicu , bio si jako simpatican ... a onda je postalo suvise ocigledno DA SU TE UZELI POD SVOJE . Tacka . Ne prolaze te ''igre'' kod nas Srba . Hvala na paznji . Sve je gotovo . Mrznja je beskrajna neizmerna i nepopravljiva - i morace da ima svoj epilog . Nazad vise nema . S proleca nastupa dr Seselj ... a onda zna se sta vam sledi . Pustite vi KOSOVO - od MITROVDANA posle Trampa je ono vec nase - vi ste nas cilj .

Stefan

03.12.2016 19:26

Ja da se pitam nikad ne bi pristala za NATO, a i za EVROPSKU UNIJU...dosta su nan naneli bol sa zapada, malo malo pa traze nesto isporuci ovog u Hag isporuci onog, odreknite se od Kosovo i na kraju nista...nema nista bolje nego brat Rusk kad dodje u pomoc... To je moje misljenje, a ako se neko ne slaze to je njegovo

milijana

03.12.2016 20:17

Hvala Bogu da u Hrvatskoj postoje ovako mladi, pametni i realni ljudi. Ljudskost i gore provejava, a gospodinu PERNARU zelim svu srecu ovog sveta i da istraje u svojoj politickoj borbi.

Tamara

03.12.2016 20:46

@milijana - Isto to sam ja rekla prvi put kad sam ga cula - DECKO PAREKSELANS - NEMA VEZE OVAJ NI SA SRBIJOM NI SA HRVATSKOM - OVAJ JE BUDUCNOST - MI U SRBIJI OVAKVOG NEMAMO - itd ... i onda ... emisija kod ''bujanca'' JEDNA DEBELA hrvatska STOKA KOJA CE PRE ILI KASNIJE BITI UBIJENA OD BATINA i u poslednja 2 SLOVIMA DVA minuta - decko je nesvesno otkrio sve ... i svoju licnost i svoj karakter i svoju pravdu i svoje pozrtvovanje ... sve . The end .

neko

04.12.2016 06:20

Oluja nije samo vas etnicki progon nego to je i genocid prema Srbima. Tudjman, Gotovina,Nemacka,Nato i Ameri su krivi za taj uzasni progon. A kralja Aleksandra su ustase ubili, a oni i nacisti su ubijali sistematski za vreme drugog svetskog rata. Ne bavi se sa politikom i pusti nasu Vladu na miru. Srbi nisu krivi za Oluju.

Nikola

04.12.2016 09:44

Žalosno je izjednačavati četnike i ustaše. To je stari nametnuti komunistički šablon izjednačavanja. Gde su četnici imali Jasenovac, gde je njihov program bio proterivarnje ili prevođenje u pravoslavlje svih Katolika?