toalet wc šolja
Profimedia.rs
Žena na WC šolji

shutterstock

U toaletu se posvetite drugim stvarima, ne telefonu, Foto: shutterstock

Ukoliko i vi imate običaj da nosite telefon u toalet, najbolje bi bilo da odmah promenite navike, jer opasno ugrožavate svoje zdravlje, tvrde stručnjaci.

Znamo da odlazak na dugu nuždu može biti dosadan, te da mnogi vole da prekrate vreme igrajući igrice, ali to na više načina može da naškodi vašem zdravlju.

Prvo, vaš mozak bi trebalo da se skoncentriše na ono što radi - a to je pražnjenje creva! Svako skretanje pažnje sa tog problema može postepeno dovesti do lenjih creva, hemoroida... Ukoliko ne verujete naučnicima, proverite koliko se duže sada zadržavate u toaletu samo da biste prešli još jedan nivo!

Druga i mnogo opasnija stvar po vaše zdravlje jesu bakterije koje možete da unesete u organizam. Naime, u toaletu, pogotovo oko wc šolje krije se izobilje bakterija. Sve i da se ne hvatate za telefon nakon brisanja, a pre pranja ruku, bakterije u svakom slučaju možete preneti na slušalicu, a potom će one putem usta ući u vaš organizam. 

Naime, samo pomislite koliko ste puta spustili dasku da biste seli, a potom držali telefon da otkucate poruku. To je samo jedan od načina da opasne bakterije iz toaleta prenesete na vaš mobilni, a potom i na vaše lice.

Komentari (1)

Pera Detlic

31.03.2018 14:25

Steti li fiksni telefon...