Budva Crna Gora
Shutterstock
Budva Crna Gora

Shutterstock

Budva, Crna Gora, Foto: Shutterstock

Apeli hotelijera, vlasnika privatnih apartmana i drugih koji se bave turizmom na jugu Jadrana, posebno na budvanskoj rivijeri, za smanjenje buke, stigli su pred Odbor turizma Privredne komore Crne Gore.

Buku građevinara, zbog koje su turisti napuštali hotel "Oazu", u Budvi, ali i druge objekte, o čemu smo već i pisali, zamenila je druga, muzička, koja stiže s terasa restorana, šetališta uz obalu i drugih punktova na kojima se zadržavaju gosti.

Konstatujući da je buka jedan od najvećih problema južne obale, koju proizvode jaka pojačala koja instaliraju oni u čijim lokalima sede oni koji traže tu vrstu zabave, a na koje se turisti žale već godinama, Odbor za turizam Privredne komore je pozvao nadležne da što pre i efikasno intervenišu kako bi se problem rešio.

- Za takve akcije nije potreban novac već dobra volja. Zakoni koji regulišu ovu oblast postoje i njih samo treba primenjivati - ističe Dragan Ivančević, predsednik pomenutog Odbora. - U protivnom gosti će napuštati obalu, noseći loše utiske koji su svojevrsna turistička antireklama.

Na Crnogorsko primorje je stiglo u prethodnih nekoliko devedeset inspektora raznih struka Uprave za inspekcije. Oni već kontrolišu različite objekte u kojima se pružaju turističke usluge gostima. I one koji legalno rade i one iz takozvane sive zone. Već je obavljeno 2.800 kontrola i utvrđeno više od 1.000 nepravilnosti zbog čega su usledile i kazne.

- "Pokrićemo" sve neuralgične tačke kako bi se gost osećao komotno, kako bi kvalitet usluge bio na visini, i kako bi se suzbila siva ekonomija - kazao je Božidar Vuksanović, direktor Uprave za inspekcijske poslove.

Komentari (5)

Srba

15.06.2017 21:00

Meni ne smeta buka, vec to sto more u CG podseca na septicku jamu...Smrad i zaraza vrebaju na plazama....

Jo

15.06.2017 22:00

@Srba - Tebi klosarru mozda tako izgleda voda u tvom lavoru gde se kupas...jer mora sigurno video nisi...pogotovo crnogorskog......nego ti lepo se spremi za turke i njihovo more.....tamo ce ti biti po meri a i sa njima ste se puno duze druzili......

severne tribine

16.06.2017 01:43

@Srba - Poruka za "Jo": Kulturni ljudi se odavno kupaju u kadi. To ti i tvoji još uvek znate samo za lavor, zato ga i spominješ. A svako ko je tvog mora video uvek se vratio sa nekom zarazom. Vi ne oboljevate jer ste na navikli na crevne bolesti. Za tvoju informaciju, stotine hiljada iz Srbije je bilo u Crnoj Gori i reklo više nikad. Svi će u Grčku, eto i u Tursku. Ma, pre ćemo u Hrvatsku ! Kod vas na moru vi sami sebi podvaljujte usluge i prodajte đubre i trpite neljubaznost.

Sasko

16.06.2017 00:16

Ja se slazem da je more u cg septicka jama,osim canja gde je kanalizacija malo daljei jaz koji nema kanalizaciju u more ,ali ima haube ,krila i gume na 10m od obale,na sve druge plaze kupaci broje go...a.nemoj da mi niko protivureci jer sam proso od zadra do bara svako mesto i letovao.

Aca

16.06.2017 08:24

A da prvo reše problem kanalizacije koja se u otvorenim cevima spušta kroz mesta i izliva direktno u plićak na plaži?! Pri tom, svi koji krenete dobro pazite da hvalite NATO i budete oduševljeni trovanjem od prljave vode, koje je zagarantovano.