Branislava Katanić, sestra ubijene Maje Đorđević
RAS
Branislava Katanić, sestra ubijene Maje Đorđević

RAS

Branislava Katanić, sestra ubijene Maje Đorđević, Foto: RAS

Ovim rečima je Branislava Katanić, sestra Maje Đorđević i tetka malog Mihaila, prokomentarisala to što je njihov ubica Marko Nikolić u ćeliji Centralnog zatvora danas sebi pokušao da oduzme život. 

Nikolić je staklom od razbijenog ogledala sebi prerezao grkljan. U tome su pokušala da ga spreče tri zatvorenika, međutim Nikolić je izbo jednog od njih, a onda je povredio sebe. U pomoć mu je odmah pritrčalo osoblje zatvora i on je vozilom Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar, gde mu se lekari i dalje bore za život.

Mihailo bi 26. decembra napunio pet godina

Mali Mihailo, da ga otac golim rukama nije brutalno ubio, proslavio bi 26. decembra svoj peti rođendan.

- Eto šta je on meni uradio. Moj Mihailo nije dočekao rođendan. Umesto da sam mu pre nekoliko dana paravila tortu, ja sam mu palila sveću – kaže tiho Branislava.

Stravičan zločin koji je Nikolić počinio u julu ove godine, kada je prvo golim rukama zadavio svog četvorogodišnjeg sina Mihaila, potom njegovo beživotno telo doneo u prostorije Centra za socijalni rad, bacio ga pred svoju suprugu Maju Nikolić, a onda je nožem izbo nasmrt, ne može da zaboravi niko. Nikolić je uhapšen nedugo nakon monstruoznog zločina i od tada se nalazio u Centralnom zatvoru gde je čekao da mu počne suđenje.

Zbog čega se odlučio da sebi prereže gkljan za sada nije poznato, a Majina sestra kaže da je za tu informaciju čula od medija i da je posle svega "više ništa ne dotiče".

- Šta god da je bilo ne dotiče me ništa, on treba da odgovara za ono što je uradio. Nikada ne bih volela da sam na mestu njegovih roditelja i da imam dete poput njega. Njemu ni Bog ne dozvoljava da umre. Hteo je da se ubje, a na kraju će se oporaviti i biće kažnjen onda kada Bog bude odlučio da bude – kaže u Branislava u dahu.

Ona dodaje da je Nikolić pokušao da se ubije jer "nema snage da se suoči sa posledicama" svog monstruoznog zločina.

- To što je uradio je slika njegovog kukavičluka. On nema snage da se suoči sa posledicama i ne ume da snosi odgovornost za svoje postupke. Nikada to nije ni umeo – kaže Branislava i dodaje da je nedavno čula da se "monstrum pokajao što je ubio dete, ali ne i zbog toga što je ubio svoju ženu".

- Ako je to tačno, onda je i ovo danas u redu - rekla je ona.

Niklolićev advokat Borivoje Borović, nakon što je Nikolić sebi prerezao grkljan, rekao je da se "njegov klijent žalio na tretman u zatvoru, da ga cimeri provociraju, kao i na loš tretman Centra za socijalni rad", kao i da je "sve što se dogodilo posledica toga". Branislava, međutim, itvrdi drugačije.

- Njemu je Centar za socjalni rad svaki put izlazio u susret, a vapaje moje sestre nisu čuli. Ako ga sud posle svega ne osudi, naplatiće mu Bog za sve što je uradio. Onaj gore sve vidi i čuje, a on je previše grešan da mu ne naplati za sve to – kaže Branislava i dodaje da za Nikolića ima jednu poruku:

"Privati činjenicu i idi robijaj za ono što si uradio".

Komentari (8)

nedjo

30.12.2017 22:12

ja sam da se ovaj skot strelja

smm

31.12.2017 00:23

@nedjo - Streljao je sam sebe... preminuo večeras oko 21.00, tako da neće dočekati sudjenje...

Asterox

31.12.2017 04:36

Prvo i osnovno, mališa nije bio tvoje dete, malo je psihopatija govoriti "moj Mihajlo"!Covek j pocinio strasan zlocin to je nesumnjivo i zasluzuje kaznu primerenu tom delu, ali mislim da si se ti Tetka previse Mesala u taj brak. PSmozda nisam upravu, ali moje je misljenje da si to radila.

Nae

31.12.2017 16:11

@Asterox - Ne lupetaj! Jeste, kriva je ona što je videla s kim ima posla, pa odvraćala sestru od veze s njim. Ti bi ga svojoj sestri verovatno preporučio.

miki

31.12.2017 16:38

@Asterox - tu bi mogao biti uzrok strasni dogadjaja sto su sljedili dva muza imala i oba ne valjaju

djenka

31.12.2017 06:16

Umro je. Trebalo je mnogo ranije, pre nego sto je ubio rodjeno dete i zenu.

Valjevac

31.12.2017 07:57

Ovaj monstrum treba da truli u samici a smrt za njega je nagrada

firewall013

31.12.2017 08:56

Imas ti sestro srece sto je on ovako prosao jer bi izasao iz zatvora za kratko vreme kakav nam je pravosudni sistem pa bi i ti zavrsila tragicno.