Ajfon 7
Profimedia
Ajfon 7

Profimedia

Ajfon vas kradom snima dok se kupate, Foto: Profimedia

Austrijski programer Feliks Krause napravio je aplikaciju koja je mogla svake sekunde da slika korisnika bez njegovog znanja i da pošalje te slike dalje. 

Kad neka aplikacija želi da pristupi kameri, korisnik mora da joj da dozvolu, a ista stvar se dešava i kad aplikacija želi da pristupi vašoj galeriji i lokaciji. Krause je otkrio da aplikacija može da snimi video i fotografije svaki put kad se otvori. Dok na računaru imate zeleno svetlo kao znak da se snima, takvog indikatora nema na telefonu.

Krause kaže da ovo nije propust, već je stvar tako dizajnirana, ali da bi neko sa lošim namerama to mogao da iskoristi. To je demonstrirao aplikacijom koja je svake sekunde snimala onog ko koristi telefon, a pritom je i radila prepoznavanje lica kako bi prepoznala osobu koja koristi uređaj.

 

Pročitajte i:

Tagovi

Komentari (1)

Lemi

27.10.2017 11:39

Da moj iphone ima uz to i noge pa moze sam otvoriti vrata od kupatila,usparaviti se i mene snimati. Hocu reci. Iphone moze sve ono sto mu dozvolis i koje sve aplikacije instaliras. Zasto postoji seting i boze moj setujes sto treba.