Teroristički napad u Mančesteru
Tanjug/AP
Salman Abedi

Youtube printscreen

Salman Abedi, Foto: Youtube printscreen

Ismaila je policija uhapsila u 10.30 časova dok je kupovao namirnice. Kako prenose svetski mediji, policija je uletela u prodavnicu i naredila Ismailu da legne na zemlju, što je on i učinio sve vreme se smešeći.

 

Policija mu je potom stavila lisice na ruke i odvela u pritvor. Prema navodima komšija porodica Abedi je bila "normalna". Roditelji su izbegli iz Libije od Gadafijevog režima 90-ih, i u Velikoj Britaniji su dobili dva sina Salmana (22) i Ismaila (23).

Živeli su u lepoj kući u Mančesteru, a komšije kažu da su momci bili dobri i da su igrali fudbal. Ipak, kako tvrde, sve se promenilo pre šest godina, kada je njihov otac Ramadan dao otkaz na aerodromu gde je radio i otišao da se bori u Libiji.

Od tada su se mladići potpuno promenili. Počeli su na Fejsbuku da propovedaju džihad i da se klanjaju na ulici.

Komentari (4)

Koja montirana

24.05.2017 07:12

priča pobegli od Gadafojevog režima? Dobio je svet režim sile ubistava i bombardovanja.

СЕНОВИЋ

24.05.2017 08:47

Они су нас бомбардовали 40-тих, 99 и признали Косово. Највећи Србски непријатељи. Тек толико да Белограђански досељеници знају.

meda

24.05.2017 09:36

Od Gadafijevog rezima. Pa jel stvarno neko veruje u to! Rezim Slobodana Milosevi a, rezim Sadama Huseina, Gadafija, i ostale gluposti. A zapadnjacki lideri velike demokrate, pa moraju da intervenisu svuda da dovedu demoNkratiju.

smm

24.05.2017 11:50

Ako su mu roditelji izbegli zbog Gadafija, zašto ih niste vratili nazad posle njegove likvidacije u Libiji, jer su ovi su tek onda postali ekstremni islamisti.... Nešto je tu nelogično....