Veljko Nestorović
Alo!

Ko će preteći u narednom ratu, do koga će sigurno doći ako političari nastave u ovom ritmu koji je dobio na „snazi” u prethodnih mesec dana.

Dovoljna je jedna iskra, jedna budala da uzme pravdu u svoje ruke i da sve, još jednom, ode dođavola.
Sada, zamislite kada bi se političari iz Srbije, Hrvatske, BiH dogovorili da u narednih godinu dana ne pominju jedni druge.
Nema kritika, pametovanja o tome ko bi trebalo da se nauči „evropskim manirima”, ko je žrtva, a ko agresor... Nema saopštenja i kontrasaopštenja, kao ni merenja čiji je patriotizam veći.

Zločini se nikako ne smeju zaboraviti, žrtve treba pamtiti, ali ako nastavimo samo da pričamo o njima, kakvu budućnost možemo imati, ako je budemo imali uopšte.

Nažalost, izbori u pojedinim zemljama su idealna šansa za svakog političara da „opali” po susedima, koji su nekako misteriozno krivi za sve loše što im se dešava.

Nemate posao? Krivi su oni! Loše živite? Pa, krivi su oni! Loše zdravstvo, korupcija, gradski prevoz? Krivi su oni! Godinu dana tišine je možda upravo ono što je potrebno zemljama na Balkanu, bile one članice EU ili ne. Godinu dana bez ratne retorike, busanja u grudi, rehabilitacija... Mada, veoma je malo godinu dana ne napadanja, makar kada su ovi prostori u pitanju. Svako da gleda u svoje dvorište, barem do kraja ovog veka, pa, ako budemo i posle toga željni krvi, onda i nismo za bolje.

Komentari (2)

Ratni mirisi

30.08.2016 05:37

Utopija je dogovor izmedju politicara na ovim terenima!Iz prostog razloga jer se i ne pitaju nista!Dirigenti iz Londona kreiraju politiku i donose odluke o ratovima,a njihovi igraci ih realizuju.Medju njima i Soros!E,sad malo su i njima neke stvari izmakle kontroli,a to moze znaciti i veliki rat!Ratne pesme se vec pevaju na mnogim prostorima!

Veljko

30.08.2016 05:57

Surovi borac,konjanik u neprekidnom jurisu,osvajac,predvodnik,verovatno mongolskog ili ruskog porekla.Majka mu je omeksala ratnicko srce.Vodja copora.Vuk.(naravno da nije za objavljivanje,ali posto mi je ta slika uvek ista kada vidim Veljkovu sliku,aj'da je i izgovorim)