Zdrava ishrana
profimedia
Zdrava ishrana

profimedia

Zdrava ishrana, Foto: profimedia

Svedoci smo tome da se svakodnevno povećava broj onih koji se odlučuju za zdrav režim ishrane. Malo odsutupanje od takvog režima neće imati veliki uticaj na zdravlje ili kilažu, a postoje i pravila kojima ne treba verovati.

Noćna smena nije zdrava za organizam

Profimedia

Noćna smena nije zdrava za organizam, Foto: Profimedia

Neka od njih su sledeća:

Ako ne poštujete pravila zdrave ishrane povećaćete kilažu

Potrebno je poprilično puno štetnih kalorija da biste se ugojili, tako da jedan kolač ili kockica čokolade ne predstavljaju grešku kojom ćete uticati na svoje zdravlje.

Veganski i vegetarijanski režim ishrane bolji su od drugih

Činjenica je da su veganska i vegetarijanska ishrana zdrava. Ipak ako ste odjednom odlučili da prestanete da jedete meso i mlečne proizvode ne znači da ćete momentalno poboljšati vaše zdravlje.

Bolje je jesti "light proizvode

Mnogi ljudi veruju kako su svi "light" proizvodi automatski bolji i zdraviji, ali takvi proizvodi su često puni veštačkih zaslađivača.

Sve namirnice bolje je jesti sirove

Sveže voće i povrće je odlično za vas i stvarno biste trebali da ga jedete kao sveže, ali ono je jednako zdravo i u smrznutom stanju.

Pogledajte još:

Komentari (1)

momazver

19.08.2017 05:36

Vegani i vegetaijanci - ČOVEK JE GENETSKI RODJEN,STVOREN,NASTAO KAO S V E Ž D E R! To što vi radite u suštini je moda, a NE zdravlje.Na kratak rok o.k.,ali kao životni izbor je stupidnost. Sve bolesti potiču iz glave, pa i vaša.